Džínová láska: Sluší vám víc klasická bundička nebo extravagantní lodičky z denimu?

žena, džíny
Zdroj: Freepik.com
Stále oblíbené jsou půvabné „lacláče“, o jejichž popularitu se zasloužila mimo jiné postava Rachel, která je oblékla v seriálu Přátelé, ani dnes s nimi neuděláte chybu. 
Trochu jiná kšiltovka je spíš pro mladé a neklidné, ale i ta má svoje osobité kouzlo. Variace na džínovou bundu pro mladé dívky. Rukávy zdobí volány a cvočky.Chcete vlastnit boty, kterých si každý všimne? Vsaďte na lodičky z denimu. Nejsou nádherné? + 5 fotek+ 6 fotek

Džínsovina nebo chcete-li denim je synonymem pro svobodu a ležérnost. Má čestné místo prakticky v každém šatníku a sluší mladým dívkám i zralým ženám a její komfort ocení i moderní senioři.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 15. 09. 2020 10:00

Skvělé džíny pořídíte za pár stokorun, ale také vás můžou vyjít na desítky tisíc. To podle toho, pro kterou značku se rozhodnete. O materiálu vždy platí, že je odolný, prodyšný a slušivý. Džíny nebo bundička klasického střihu z módy snad nikdy nevyjdou, ale materiál se nehodí jenom na kalhoty. Báječně vypadá na doplňcích, botách i kabelkách.

S laclem nebo do zvonu

Evergreenem jsou „lacláče“, které byly původně určené pro dělníky na farmách a rančích jako pracovní kalhoty. Ale později, kdo je v „osmdesátkách“ neměl, jako by ani nebyl a stávaly se na ně dlouhé fronty před Tuzexem.

Znovu na ulicích potkáváme kalhoty, kterým nikdo neřekne jinak než „zvonáče“. Extravagantní kousek, připomínající éru hippies, jedni milují a druzí naopak. Nedá se jim však odepřít, že dokážou vytvořit dojem dlouhých nohou a umí být i elegantní.

Kdo se však raději drží střídmějších a rovnějších střihů, může obléknout kalhoty s roztřepenými nohavicemi a aplikací kamínků či nášivek.

Nestárnoucí džíska

Naprostou klasikou jsou také bundičky a vesty s rovným střihem a kovovými knoflíky, které byly původně určené pro americké řidiče kamionů. Kvalitní bunda vypadá velmi dobře téměř se vším a bez obav s ní můžete vyrazit na neformální pracovní schůzku nebo na menší oslavu. Nejvíc jí to ale sluší s bílým tričkem bez potisku anebo klasickou bílou košilí.

Je libo doplněk?

Fenomén denimu se dotkl i světa doplňků. Jednoduchý, jednobarevný outfit získá velmi snadno zcela nový rozměr, když jej oživíte džínovou kabelkou nebo lodičkami. Dalším benefitem je praktičnost, protože džínsovina se velice snadno udržuje.

Jaká barva sluší vám

Všichni známe klasickou denimovou modrou, někdy tmavou, jindy nebesky modrou. To je naprostý základ. Všemi dalšími barvami – černou, bílou, růžovou… jen tvůrci oživují svoje kolekce, ale stejně se vždy pokorně vrátí k modré. Navíc, jen modrá barva časem získává zajímavou patinu, takže vlastně ani není možné, aby oblečení bylo seprané. Jen mění svůj vzhled a získává charakter.

Džínovina díky své odolnosti láká k opětovnému využití - upcyklaci. Tak například praktické velké kapsy klasických kalhot dodávají osobitý vzhled a neméně důležitou užitečnost džínové kabelce.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články