Ďábel nosí Pradu: Meryl Streep získala díky filmu ostré lokty. Její postava byla navíc skutečná

Ďábel nosí Pradu, Meryl Streep
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Film Ďábel nosí Pradu je prý jen slabým odvarem toho, jak vypadala práce pod vedením slavné šéfredaktorky Anny Wintour. Kostýmy pro film Ďábel nosí Pradu stály přes jeden milion dolarů.Meryl Streep se umí vžít do role. Ještě před natáčením komedie Ďábel nosí Pradu zašla za herečkou Anne Hathaway, která si zahrála její asistentku, a řekla jí: „Jsem ráda, že s tebou můžu pracovat. A to je poslední hezká věc, kterou ti řeknu."Když skončilo natáčení komedie Ďábel nosí Pradu, věnovala Meryl Streep všechny drahé outfity charitě.+ 3 fotky+ 4 fotky

Role drsné šéfky magazínu Runway herečce Meryl Streep zřejmě prospěla. Do té doby byla spíše takzvaný kývací typ, jenž víceméně se vším souhlasí. Během natáčení Prady si ale dupla nohou a vyjednala si dvojnásobný honorář.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 09. 2020 16:00

Miranda Priestly je šéfredaktorkou prestižního módního časopisu Runway. Je to mocná a velmi tvrdá žena, která určuje, co je zrovna in. Většina lidí se jí však bojí. Sekretářky a asistentky se u ní střídají jako na běžícím páse. O práci v redakci se uchází i Andy, absolventka vysoké školy. Chce být novinářkou, jenomže se jí nedaří najít vhodné místo, tak se proto přihlásí na post Mirandiny druhé asistentky. O módu se ovšem nezajímá, neumí se ani oblékat. Je to jednoduše obyčejná a prostá dívka. Podaří se jí tyto nedostatky odstranit pílí a pracovitostí?

Na film Ďábel nosí Pradu se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Pravdivý příběh

Film Ďábel nosí Pradu vznikl na motivy knihy Lauren Weisberger, která pracovala jako asistentka Anny Wintour. T ještě nyní, v sedmdesáti letech, vede redakci módního časopisu Vogue. Od svých spolupracovníků si vysloužila přezdívku “nukleární Anna”. A není se čemu divit, její dril vydrží opravdu málokdo. Ale i ona má své slabiny. Bojí se pavouků a nesnáší černou barvu. Když vidí džíny, má husí kůži.

Bitva o práva

Kniha ještě nebyla ani na pultech obchodů a o práva na film se už dohadovalo hned několik velkých filmových studií. “Stačilo mi přečíst jen prvních sto stran a hned jsem věděla, že Miranda je jeden z nejlepších záporáků všech dob,” uvedla pro magazín Variety bývalá ředitelka Foxu Carla Hacken.

“Pamatuji si, že jsme o práva bojovali velmi tvrdě,” dodala. Fox měl o film skutečně enormní zájem, neboť když vyhrál a získal tím pádem volnou ruku, začalo se okamžitě pracovat na produkci filmu, přestože nebyla ještě dokončená ani samotná kniha.

Snili o ní, ale přesto jí nechtěli pořádně zaplatit

“Celou dobu jsme snili o tom, že by Mirandu mohla hrát právě Meryl Streep,” prozradila jedna z autorek scénáře. Přesto pak herečce nabídli podhodnocený honorář. Meryl si to však nenechala líbit. Využila toho, že do role drsné šéfky módního magazínu nechtějí nikoho jiného, jen ji.

“Musím přiznat, že když se mi jejich nabídka rozležela v hlavě, připadala mi až skoro urážlivá. Vůbec nedocenili mou hodnotu a přínos v celém projektu. Rozhodla jsem se, že jim dám sbohem, sotva jsem to ale nakousla, dali mi dvakrát tolik. Až v 55 letech jsem se konečně naučila na vše nekývat a hledět především na vlastní zájem,” zavzpomínala slavná herečka.

Peníze byly, ale Paříž už ne

Jak už to tak bývá, někdy se nám podaří jedna věc, podruhé už však štěstí nemáme. Jelikož byl rozpočet filmu velmi napjatý, a Streep si vybojovala dvojitý honorář, musela oželet natáčení v Paříži, a tím pádem také pěkný výlet. Jako jediná musela zůstat v Americe a tam také natočit veškeré “pařížské” scény. Její cesta do Evropy by prý stála až příliš mnoho.

Zdroj textu: marieclaire.com

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články