S tebou mě baví svět: zákaz pití, mučení na lyžích a Dášenka na pokraji sil

Dášenka (Zuzana Gutheisová), S tebou mě baví svět
Zdroj: se souhlasem TV Nova
S tebou mě baví svět: Každoroční pánská jízda tří otců v podání Júlia Satinského, Václava Postráneckého a Pavla Nového nabere nečekané obrátky, když budou muset s sebou vzít i děti. Těsně před natáčením komedie S tebou mě baví svět napadl metr a půl sněhu.Rozpočet komedie S tebou mě baví svět byl 3,9 milionů korun. Jelikož byl překročen, dostala režisérka Marie Poledňáková pokutu.Námět na komedii S tebou mě baví svět získala režisérka Marie Poledňáková během jednoho večírku, kdy si vyslechla rozhovor několika mužů, jenž se bavili o společné výpravě na hory.+ 3 fotky+ 4 fotky

Moc se o tom neví, ale režisérka Marie Poledňáková je hotový generál. Během natáčení jejích filmů panuje vojenský dril. Nejinak tomu bylo u zasněžené komedie S tebou mě baví svět. I když se točilo v mrazu, herci si nemohli dát ani jednu skleničku. Kdo neuměl lyžovat, musel předstírat, že umí, a nemoc? To vůbec, omluvenky se nepřijímaly.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 06. 2020 16:00

Měla to být každoroční pánská jízda, nebýt zásahu jejich drahých poloviček. Rázem je z toho mateřská školka v přírodě. Ukáže se však, že tátové dokážou být lepšími rodiči než mámy. Hlavně tehdy, když je nikdo nekontroluje. Pak není nouze o úsměvné situace.

Na film S tebou mě baví svět se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT 1

Zákaz alkoholu

Jak už to tak bývá, nějaká ta štamprle k horám prostě neodmyslitelně patří. Marie Poledňáková byla ale zřejmě opačného názoru. Vyhlásila na alkohol absolutní embargo, jež hodlala dodržovat velmi důkladnými kontrolami. Na herce nastoupila hned ráno. Prý jí vadil i ranní grog na rozehřátí. Jenomže čím více zákazů, tím důmyslnější způsoby na to, jak je obejít.

“Nakonec jsme přišli na to, že když si dáte do mléka borovičku, nejde nic cítit. A už byl na světě první způsob, jak její prohibici zmírnit,” zavzpomínal s úsměvem herec Pavel Nový. Ale ani Julius Satinský nezůstal pozadu, a i on přispěl pověstnou troškou do mlýna. Zakázaný kontraband schovával dětským hercům do jejich batohů. Ty režisérka zřejmě neprohledávala.

Umíte lyžovat?

Když se hledali herci pro hlavní mužské role, každému z nich položili jednu otázku: “Umíte lyžovat?” Každý se samozřejmě holedbal tím, že ano. Třeba Postránecký prohlásil, že větší machr už je jen samotný Krakonoš. Brzy vyšlo najevo, že ani jeden z nich ve skutečnosti na lyžích nikdy nestál.

Satinského tak ve scénách s lyžováním zastoupil produkční Jan Balzer. Jen ho trošku vycpali, aby vypadal jako Satinský. Postránecký se nenaučil lyžovat ani ve filmu. Měl údajně předvést to nejlepší, co uměl. Navíc neměl ani hudební sluch, přestože ve filmu ztvárnil dirigenta orchestru. Ale jak sám později řekl, na herectví je krásné to, že si může člověk zahrát prakticky na kohokoli.

Chudák Dášenka

“Měla jsem zánět průdušek, a přesto se musela koupat ve studené vodě,” postěžovala si představitelka Dášenky, Zuzana Lisová. A aby toho nebylo málo, hned první den si během natáčení zlomila ruku. “Nejvíc to šlo poznat, když jsme točili v cukrárně. Zabírali mne zezadu, ale i tak jsem měla jednu ruku třikrát větší než tu druhou,” prozradila.

Ani po dotočení filmu neměla klid. V kinech byly totiž vyvěšené fotky z notoricky známého koupání. Sama kvůli této nešťastné reklamě velmi trpěla. Posměch spolužáků byl na každodenním pořádku. Častokrát se tak za své vystupování ve filmu styděla.

Zdroj textu: Aha, Wikipedie, čsfd

Zdroj fotek: ČT 1

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články