Filmový Batman Michael Keaton slaví 69 let: Raději se mnou nechtějte žít, říká s úsměvem

Michael Keaton
Zdroj: showpix

Herecký veterán Michael Keaton se pohybuje ve filmovém průmyslu již od sedmdesátých let. Nejvíce se proslavil rolí okřídleného hrdiny Batmana a snímkem Birdman, za který byl nominován na Oscara. Jaký je Michael ale v soukromí? A proč si musel změnit své jméno?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 09. 2020 08:00

Michael Keaton je nejmladší ze sedmi sourozenců. Jejich otec pracoval jako zeměměřič. Herecký talent se u něj projevil již ve velmi raném věku. V pěti letech obveseloval svou rodinu imitacemi legendárního Elvise Presleyho. Dva roky studoval fonetiku na univerzitě v Ohiu, pak se odstěhoval do Pittsburghu, kde prodával zmrzlinu, řídil taxík a pracoval v televizi jako technik.

Do třetice všeho zlého

Pravé jméno herce zní Michael John Douglas. Na tom by nebylo nic divného, kdyby se v dětství nerozhodl, že chce být hercem. Jak řekl pro web Zlatých glóbů, zjistil, že kromě dobře známého Michaela Douglase existuje ještě jeden herec identického jména, který se však angažuje pouze ve filmech pro dospělé.

Aby se tak vyhnul přísloví do třetice všeho dobrého, nebo spíše v tomto případě zlého, zvolil si umělecké jméno Michael Keaton. Některé prameny uvádějí, že to bylo z lásky k herečce Dianě Keaton, jiné zase, že tím vzdal poctu komikovi Busteru Keatonovi.

Vždy střízlivý

“Není to tak, že bych si nikdy nedal skleničku nebo dvě,” svěřil se herec magazínu Empire. “Jen se nepotřebuji opíjet. Skutečně jsem se nikdy neopil. A přesto jsem zažil v životě hodně srandy. Chtěl bych to mít i napsáno na náhrobku: Vždy se dobře bavil,” dodal s úsměvem.

Večery u jezera

Rybaření přišel na chuť herec již v mládí. Většinu léta tráví na svém ranči v Montaně. “Představte si, že jste během dne udělali vše, co jste měli, a do soumraku zbývá ještě hodina. Doma řeknete, že jdete k jezeru, popadnete pruty a vyrazíte,” rozpovídal se herec o své zálibě. “Chytat pstruhy v přízračně čisté vodě při západu slunce? To musí být splněný sen každého chlapce.” 

Jsem nepředvídatelný

Ač se Michael Keaton jeví jako milý chlapík, je s ním prý těžké soužití. “Jsem nepředvídatelný. A nic za tím nehledejte, prostě nevím, co to znamená. Kdyby ano, stal bych se vlastně předvídatelným,” prozradil.

Zdroj textu: wikipedie, hollywoodreporter.com, zdroj fotky: showpix

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články