43. výročí smrti Elvise Presleyho: Zemřel, nebo utekl do Argentiny? Spekulace žijí

Elvis Presley
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain, Metro-Goldwyn-Mayer

Zpěvákův odchod na druhý břeh fanoušky zcela zdrtil a mnozí z nich nechtěli věřit, že je jejich idol navždy pryč. Dodnes se najdou tací, kteří jsou přesvědčeni, že svou smrt pouze předstíral. Víte, co se ohledně smrti Elvise tvrdí?

Petra Járková
Petra Járková 16. 08. 2020 14:00

Když byl Elvis Presley 16. srpna 1977 nalezen mrtvý na toaletě svého domu, rozpoutalo se doslova šílenství. Média se předháněla v tom, kdo bude mít pikantnější zprávu či fotografii spojenou se zpěvákovým úmrtím. Za ním, podle oficiální zprávy, stál infarkt.

Vloupání do márnice

Spekulace o tom, že Presley nezemřel, se začaly šířit jako lavina, kterou navíc podpořil snímek jeho těla. Ten pořídil jistý fotograf, který se vloupal do márnice a Elvise po smrti zvěčnil. Fanoušci si okamžitě všimli, že na obrázku nesedí několik věcí – muž na fotografii byl štíhlý, ačkoliv Elvis měl v posledních letech velkou nadváhu. Navíc neodpovídal ani tvar brady, a tak část veřejnosti přišla s tím, že šlo o nastrčenou figurínu.

Veselý manažer

Konspiracím přispěl i fakt, že pohřeb se konal již necelé dva dny po jeho smrti a umělcův manažer na něj dorazil rozesmátý a v havajské košili. Měl přece truchlit, takže bylo podle některých jasné, že ví, že Presley žije.

Útěk do Argentiny

Podle některých se Presley vydal na cestu do Argentiny. V den jeho smrti si totiž muž jménem John Burrows, který byl hvězdě podobný, zakoupil jednosměrnou letenku do Jižní Ameriky. Jméno Burrows navíc údajně používal Elvisův manažer, když při koncertních zájezdech rezervoval hotely.

Spolupráce s FBI

Jiná teorie uvádí, že zpěváka přemístila sama FBI na neznámé místo a změnila mu i identitu. A to proto, že se Presley prý zapletl s mafií, která jej chtěla zlikvidovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články