Film Batman začíná: Problémy Christiana Balea s netopýří identitou, opilec v Batmobilu a hudba Antonína Dvořáka

Batman začíná
Zdroj: Nova Cinema
Batman se ukáže ve svém přilehavém obleku až po šedesáti minutách od začátku filmu.Z celé trilogie filmů režiséra Nolana zaznamenal tento díl nejmenší úspěch, alespoň co se týče výdělku.Ve filmu zazní i skladba od Antonína Dvořáka.Přestože Bale odehrál většinu akčních scén, Batmobil řídit nemohl. + 6 fotek+ 7 fotek

Jako by už samotné prostředí Gotham City nebylo dost šílené. Ale možná právě proto se během natáčení odehrály přinejmenším kuriózní příhody. Co se tedy událo, a zůstalo skryto, před zraky diváků ve filmu Batman začíná s Christianem Balem v hlavní roli?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 05. 2020 16:00

Akční snímek Batman začíná sleduje počátky a vzestup Temného rytíře. Bruce Wayne cestuje po smrti svých rodičů po světě a přemýšlí nad tím, jak zatočit s nespravedlností a ochránit ty, jež se nedokáží bránit. Krátce po návratu do rodného města se z něj stává Batman, který používá k boji s kriminálními živly ty nejmodernější vymoženosti.

Na zrod Netopýřího muže se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Maska po Valu Kilmerovi

Když se Christian Bale poprvé nasoukal do kostýmu Batmana, měl různé pocity, ale ani jeden z nich nebyl hrdinský. Nejvíce si stěžoval na masku, neboť každý z potenciálních adeptů si musel na castingu vyzkoušet tu, kterou nosil při natáčení Val Kilmer.

Jakmile se na sebe podíval do zrcadla, napadlo ho jediné slovo: idiot. "Ukažte mi jediného hrdinu, který se nasouká do o dva čísla menšího obleku a vyrazí na lov zloduchů. Navíc jsem měl problém s celou tou ideou netopýra. Mám říct 'Dobrý den, jsem tady, abych vás zachránil. Jo a toho, že vypadám jako netopýr, si vůbec nevšímejte.' Teď už chápu, že si Bruce musel projít opravdu mnohým, aby dospěl až do této fáze," řekl Bale.

Na tenkém ledě

Christian se nechal zastupovat kaskadéry jen velmi sporadicky, takže se mnohokrát ocitl v poměrně nebezpečné situaci. Třeba ve scéně, kde bojuje s hercem Liamem Neesonem na zamrzlém jezeře. Oba herci poté svorně přiznali, že slyšeli, jak pod nimi praská ledová krusta. Následující den se oteplilo a led začal tát.

Hudba Antonína Dvořáka

Opět česká stopa, a rovnou v Batmanovi. Konkrétně v okamžiku, kdy hotelový zaměstnanec upozorňuje Bruce na chování jeho dámského doprovodu. V pozadí můžeme slyšet hrát Dvořákův první, z celkem osmi, cyklů valčíků (op. 54 Moderato (A dur).

Opilý řidič

Je pravda, že Batmobil vypadá všelijak, ale splést si ho s vesmírnou lodí může opravdu jen osoba v notně podroušeném stavu. Vše se odehrálo v ulicích Chicaga. Při přesouvání Batmanova vozítka na místo natáčení do něj narazil svým vozem opilý mladík, který neměl dokonce ani řidičský průkaz. Nějak si vzal do hlavy, že nastala mimozemská invaze a jal se tedy, jako správný občan, konat. Šlápl na plyn a bylo vymalováno.

Psychické problémy

Bale přistupoval k postavě Bruce Waynea svérázným způsobem. Ač tento miliardář vystupoval vždy jako playboy, rozhodně měl dle hercova názoru vážné psychické problémy. Minimálně musel mít v sobě hned několik osobností, přesto ale dokázal ve společnosti zcela normálně fungovat. A právě touto definicí se Christian při svém hraní řídil.

NA DALŠÍ PERLIČKY Z NATÁČENÍ FILMU BATMAN ZAČÍNÁ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: csfd.cz, uproxx.com

Zdroj fotek: Nova Cinema

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články