Seriálové skvosty HBO: Humanoidi na Divokém západě, Marilyn Manson se Svatým otcem i posedlost okultismem

Westworld
Zdroj: HBO
Westworld (2016): Anthony Hopkins bavil během natáčení své herecké kolegy hláškami z Mlčení jehňátek.Černobyl (2019): v seriálu stoupá z reaktoru hustý černý dým, ve skutečnosti měl bílou barvu a byla ho jen troška. Skutečné nebezpečí se ukrývalo v radiaci.Sedmilhářky (2017). Nicole Kidman přiznala, že ji naprosto zničila scéna, ve které ji, coby Celeste, zmlátí její manžel, a ona je celou dobu jen ve spodním prádle.Ostré předměty (2018): hotovo bylo za pouhých devadesát dní.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zatímco státní a soukromé televize, které vysílají takzvaně pro všechny, omílají jedno a totéž téma dokola, jen tomu dají vždy jiný název, kabelovky měly ke své programové tvorbě vždy spíše vizionářský a pokrokový přístup. Nikdy se navíc nebály zpracovat kontroverzní či finančně náročné náměty. Čím nás tedy může potěšit nejznámější placená stanice ze všech, HBO?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 04. 2020 12:00

HBO (Home Box Office) byla založena v roce 1972 v Americe. V České republice si mohli stanici diváci naladit přesně 18. 11. 1994 v 17:30. Ve svých začátcích vysílala HBO pouze sedm hodin, poté se schéma rozšířilo na 18 hodin. V současné době je kanál, stejně jako jeho další odnože, dostupný nonstop.

Westworld

Máte rádi Divoký západ? Chtěli byste si zastřílet nebo si ukojit i ty nejtajnější choutky? Tak to byste měli navštívit tento zábavní či, chcete-li, zážitkový park, kde můžete dokonce i beztrestně zastřelit člověka. Vlastně počkat, to není člověk, ale vysoce kvalitní humanoid. Není potřeba si brát servítky, vše se znovu poskládá dohromady. Jednou však dívce Dolores dojde, že žije pořád dokola jeden a ten samý příběh, přitom se jí ale vybavují vzpomínky i na události, které zažila na jiném místě. Vzpoura robotů začíná.

Černobyl

Nic nepřiláká tolik lidí k obrazovce jako masivní nukleární katastrofa. A navíc když se odehrává na místě, které je plné mýtů, je úspěch zaručen. 26. dubna 1986. 01:23. 4. reaktorový blok. Jaderná elektrárna Černobyl. Víc netřeba dodávat.

Sedmilhářky

Pokud nemůžete stále skousnout, že skončily Zoufalé manželky, jsou pro vás Sedmilhářky minimálně důstojnou náhradou. Navíc opět v produkci Davida E. Kellyho. Každý z nás má nějaké temné tajemství. Skrývaná nevěra, strach z otce dítěte, šikana či domácí násilí. Někdy se ovšem věci nakumulují a propletou natolik, že to může skončit jenom katastrofou.

Ostré předměty

Do ospalého jižanského městečka se vrací reportérka se sklony k sebepoškozování, které ji přivedly k závislosti na alkoholu. Má zde napsat článek o brutálních vraždách dvou mladých dívek. Musí se však během toho vypořádat se svou rozmazlenou sestrou a panovačnou matkou, která v ní znovu vyvolá sebedestruktivní sklony.

Temný případ

Každá řada, jiný případ. Je libo vraždu prostitutky, která ukazuje na to, že jde o sériového vraha se zájmem o okultismus? Nebo hledání pravdy a rozhřešení, které halí pavučina spiknutí a zrady? Či pátrání po malém chlapci a jeho sestře, jejichž případ byl po deseti letech, kvůli šokujícímu nálezu, znovu otevřen?

The Deuce: Špína Manhattanu

Velmi kontroverzní, ale rovněž kvalitně zpracovaný seriál o vývoji a postupné legalizaci pornoprůmyslu na Times Square. Filmy pro dospělé musely projít mnoha změnami a milníky, aby se z nich stal miliardový byznys, který vynáší dodnes a pravděpodobně ani nikdy nepřestane.

Mladý papež

Netradiční, nebo skutečný pohled na život ve Vatikánu? Pius XIII (Jude Law) se nehodlá stát loutkou státního sekretáře a prosazuje svůj, mnohdy středověký, přístup k prezentování církve. Za všech okolností upřednostňuje Boha, takže se odmítá ukázat na veřejnosti. Výjimkou je jen misijní cesta do Afriky. A mimochodem: Marilyn Manson v družném rozhovoru se Svatým otcem? Jistě. Stačí se podívat na druhou sérii.

Outsider

Detektiv Ralph Anderson vyšetřuje vraždu jedenáctiletého chlapce, jehož zohyzděné tělo je nalezeno v nedalekém lese. Celý případ ale obklopují neobvyklé okolnosti, takže se policista rozhodne do pátrání po vrahovi zapojit i soukromou vyšetřovatelku Holly Gibney, která ke všemu přistupuje netradičním způsobem. Námět seriálu vychází ze stejnojmenné knihy Stephena Kinga.

Euforie

Syrový pohled na dnešní mládež. Násilí, sex a drogy. Na druhou stranu hledání lásky a přátelství.

Hra o trůny

Bezesporu nejslavnější seriál všech dob. Léta zde trvají celé roky a zima...jejího konce se možná ani nedožijete. Celý tento fantastický kontinent je zmítán bojem dvou znesvářených rodů o to, kdo usedne na Železný trůn a získá absolutní moc. Jenomže tam za vysokou zdí z ledu žijí tvorové, které lze zabít jen zvláštní čepelí. A jejich vůdce, Noční král, se začíná pomalu chystat k útoku.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA FOTKY A ZAJÍMAVOSTI O SKVĚLÝCH SERIÁLECH STANICE HBO

Zdroj textu: csfd.cz, esquire.com

Zdroj fotek: HBO

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články