Velkolepý americký western Wyatt Earp: Vykoupené kostýmy zpozdily natáčení, film nezachránil ani Kevin Costner

Autobiografický western o šerifovi jménem Wyatt Earp, člověk, který se již za svého života stal legendou.
Zdroj: TV Nova
Autobiografický western o šerifovi jménem Wyatt Earp, člověk, který se již za svého života stal legendou.Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí.Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. + 4 fotky+ 5 fotek

Životopisný americký western z roku 1994 režírovaný Lawrencem Kasdanem s Kevinem Costnerem v hlavní roli ukazuje osud jednoho z nejslavnějších šerifů, kterého kdy Spojené státy měly.

Petra Járková
Petra Járková 14. 04. 2020 15:00

Už za svého života dosáhl Wyatt Earp uznání a obdivu, proháněl se v období dobývání Divokého západu na svém koni planinou a dospíval v drsného muže. Stal se z něj jeden z nejobávanějších pistolníků, ale také nejrespektovanějších ochránců míru na Západě.

Nevalný úspěch

Film s podobnou tématikou Tombstone byl ve srovnání s westernem Wyatt Earp komerčně úspěšnější. Wyatt Earp při rozpočtu 63 milionů dolarů vydělal jen okolo 25 miliónů dolarů, naproti tomu Tombstone stál jen 25 miliónů dolarů a vydělal 56 miliónů. Legendární životopisný velkofilm nezachránil ani Kevin Costner v hlavní roli.

Kevin Costner

Ten dokonce nejprve dostal nabídku hrát Waytte právě ve filmu Tombstone, kde měl za hlavní roli dokonce dostat vyšší honorář. Neshodl se ale s režisérem na charakteru hlavní postavy, proto nabídku nepřijal a na řadu tak přišel Kasdanův film.

Vykoupené oblečení

Další průšvih byl ten, že natáčení filmu Tombstone probíhalo nejen ve stejnou dobu, ale také ve stejné lokalitě jako Wyatt Earp. Štáb natáčející snímek Tombstone vykoupil všechno dobové oblečení v oblasti a kostýmy do westernu Wyatt Earp musely být přivezeny až z Evropy, čímž se zkomplikoval timing natáčení.

Pulp Fiction

Michal Madsen, který ve filmu hraje Virgila Earpa poté, co podepsal smlouvu na tento film, dostal nabídku zahrát si roli Vincenta Vegy v legendárním filmu Pulp Fiction. Nemohl ji však přijmout, protože se už zavázal k natáčení tohoto westernu. Je jasné, že si pak musel rvát vlasy, protože Pulp Fiction se stal legendou.

NA SNÍMKY Z FILMU WYATT EARP SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM WYATT EARP SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články