Otec Fura byl baleťák, Paklíč zase hlídač v metru: Bizarní osudy osazenstva Pevnosti Boyard

Otec Fura byl baleťák, Paklíč zase hlídač v metru: Bizarní osudy osazenstva Pevnosti Boyard
Zdroj: TV Prima
Soutěž Pevnost Boyard se stala doslova továrnou na peníze.Otec Fura a balet? Jistě! Stačí si vyhledat jméno Yann Le Gac. Nebo ještě lépe, přečíst si náš článek.Účetní, recepční a hlídač z metra. To vše dělal André ještě předtím, než se z něj stal Paklíč.Stalker, nebo člověk, kterému se v životě moc nedařilo?+ 5 fotek+ 6 fotek

První díly napínavé soutěže Pevnost Boyard vznikly již v roce 1990. Záhy se z tohoto projektu stala doslova továrna na peníze. Vždyť kdo by si nepamatoval na otce Furu, Paklíče anebo Kebuleho. Kým ale byli ve skutečnosti tito herci? A nevzali tuto práci jen proto, aby utekli před tím, co na ně čekalo na pevnině?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 04. 2020 13:20

Pevnost se začala stavět za vlády Napoleona v roce 1801. O osm let později byly ale práce pozastaveny kvůli potížím s pískovcovými základy. Projekt se znovu obnovil až za panování Ludvíka Filipa, přičemž jeho dokončení připadlo na rok 1857. Boyard měří na délku 61, na šířku 31 a na výšku 20 metrů. Stavba byla schopná pojmout až 250 vojáků. Během Pařížské komuny se používala jako vězení, poté byla opuštěna.

Na to, jak si povedou soutěžící v Pevnosti Boyard, se můžete podívat každou sobotu a neděli ráno na Prima Cool.

Hlídač z metra

Nejdříve si z něj dělali v práci legraci, že ať raději nevychází ze strážní budky, aby ho lidé neušlapali, pak mu určitě záviděli, že je všechny strčil do kapsy. Řeč je o Andrém Bouchetovi, představiteli Paklíče. Producenti na něho měli sice zálusk už na setkání osob malého vzrůstu, ale vyhmátli ho právě až na jeho pracovišti. Přes noc tak dostal práci snů a stala se z něj hvězda. André ale nepracoval vždy jen v bezpečnosti, vyzkoušel si také práci účetního a recepčního na ministerstvu spravedlnosti.

Celebritou je v Paříži dodnes. Hraje v pohádkách i filmech. Vystupuje také s různými iluzionisty.

Odsouzený stalker

Kebule: na první pohled nerudný chlapík, co má rád svůj klid, a na druhý odsouzený stalker s půlročním vězením a následnou dvouletou podmínkou. Práce na Boyardu byla pro Yvese Marchesseaua balzámem na duši. Odmala totiž trpěl genetickou poruchou, takže mu nikdy nenarostly vlasy. Stal se terčem posměšků a šikany svých vrstevníků. Na celých 23 let si tak mohl oddychnout a jen bouchat do gongu a zavírat soutěžící do žaláře.

V roce 2014 ale došlo k soudu. Žalobu na něj podala jedna žena, o kterou Kebule jevil nezdravý zájem. Za to, že jí poslal celkem 500 SMS, byl odsouzen na šest měsíců, televize mu samozřejmě dala vyhazov. Měl se vrátit na další sezónu, jenomže mezitím se u něj objevila rakovina jícnu, které bohužel podlehl ve věku 62 let.

Baletní kreace otce Fury

Kdo by to do něj řekl, že? Otec Fura (Yann Le Gac) byl tanečníkem. V sedmdesátých letech nastoupil na konzervatoř a začal studovat moderní balet. Byl tak dobrý, že ho později režisér Dominique Besnehard přemluvil k tomu, aby zkusil i herectví. Na Boyard nastoupil ihned po vzniku soutěže, po deseti letech byl vystřídán Didierem Hervém, v roce 2003 se však vrátil zpět.

Proměna ve vetchého starce ošlehaného mořským větrem měla trvat celou hodinu, stejnou dobu zabralo i následné sundání masky.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE A ZAVZPOMÍNEJTE NA OBLÍBENÝ BOYARD:

Zdroj textu: wikipedie, Prima TV, ahaonline.cz

Zdroj fotek: Wikimedia Commons, YouTube, Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články