Tragická smrt Brandona Lee při natáčení filmu Vrána. Mysleli si, že umírání jen hraje

Vrána je americký film podle stejnojmenného komiksu uvedený v roce 1994. Během natáčení nešťastnou náhodou zahynul představitel hlavní role Brandon Lee, syn legendy Bruce Leeho.
Zdroj: Prima Cool
Vrána je americký film podle stejnojmenného komiksu uvedený v roce 1994. Během natáčení nešťastnou náhodou zahynul představitel hlavní role Brandon Lee, syn legendy Bruce Leeho.Brandon byl synem legendárního herce a mistra bojových umění Bruce Leeho. Ten se nedožil premiéry svého nejznámějšího film (Cesta draka). Během natáčení ho rozbolela hlava, proto si vzal prášky na bolest. Alergická reakce na medikamenty však způsobila masivní otok mozku a následnou smrt. Bruce Lee zemřel 20. července 1973.Brandona Leeho potkal tentýž smutný osud. Také zemřel kvůli svému filmu.Postava Erica Dravena, kterého Brandon ve filmu Vrána hrál, byla zabita výstřelem ze zbraně. Herec podle scénáře padl na zem. Scéna po osudném výstřelu se točila dál. Teprve až když režisér zakřičel stop, zjistilo se, že se herec nehýbá.+ 10 fotek+ 11 fotek

Říká se, že rodiče někdy mohou své neštěstí přenést na dítě, zvláště, když se jedná o rodovou kletbu. Bylo tomu tak i v případě hvězdy akčních filmů Bruce Leeho, jehož syn Brandon zemřel nešťastnou náhodou? Série záhadných nehod během natáčení temného fantasy filmu Vrána, který dnes můžete vidět v televizi, by tomuto vysvětlení napovídala!

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 02. 2020 12:12

Nevěříte, že láska je věčná? Tak to se podívejte na film Vrána. Kdysi se věřilo, že duši mrtvého člověka přenese do záhrobí právě tento černý opeřenec. Jenže když je dotyčný plný zármutku a hněvu, protože ho i jeho snoubenku zabila banda kriminálníků, nemůže jinak a musí se ještě vrátit. Rocker Erik Draven v podání Brandona Lee se tak vydává na poslední cestu za pomstou. Akční podívanou Vrána vysílá Prima Cool 6. 2. ve 22:25.

Komiksová předloha plná negativity

Krvavý komiksový příběh o lásce vznikl z pera spisovatele Jamese O’Barra, který přišel v osmdesátých letech o přítelkyni. Aby se s její náhlou smrtí vypořádal, přenesl temné myšlenky do svého vyprávění. Jeho dílo je plné hněvu, smutku, ale zároveň nehynoucí lásky. Po jeho vydání se stal sice slavným, ale vytouženého klidu se nikdy nedočkal.

Bylo tedy od producentů opravdu moudré pouštět se do zfilmování tak negativního příběhu, jehož autor nedošel nikdy pocitu zadostiučinění? Nebyla nakonec smrt Brandona Lee (1. února 1965 – 31. března 1993) jakýmsi zvráceným vyrovnáním ve smyslu život za život? Anebo by herec umřel i tak, neboť mu bylo osudem určeno nést prokletí jeho otce Bruce?

Bruce a Brandon Leeovi

Kdo by neznal hvězdu akčních filmů Bruce Leeho. Jeho bojové, či rovnou spíše akrobatické výkony, nechaly mnoho diváků v němém úžasu. Bohužel na to však doplatil. Jelikož natáčel všechny scény sám, tedy bez kaskadéra, nevyhnul se různým zraněním. Nejvíce trpěla jeho hlava. Herec měl sice umřít na alergickou reakci, která u něj vyvolala masivní otok mozku (oficiální verze), traduje se však, že za to mohly právě časté údery do hlavy během natáčení jeho snímků.

Jeho syn Brandon tak akční nebyl, i on však zemřel v souvislosti se svým filmem. Jeho osud zpečetila kulka. V jedné z posledních scén filmu Vrána měl být herec střelen. Použity měly být samozřejmě slepé náboje, jenže chybou rekvizitářů se do zbraně dostal ostrý projektil. Lee si navíc před natáčením odmítl vzít neprůstřelnou vestu. Scéna po osudném výstřelu se točila dál. Až když režisér zakřičel stop, zjistilo se, že se herec nehýbá. Zranění bylo vážné natolik, že mu nakonec podlehl. Bylo mu pouhých dvacet osm let.

Nehody během natáčení

Smůla se nedržela jen představitele hlavní role, ale i celého štábu. Z nevysvětlitelných důvodů začaly hořet kamery a někteří lidé byli dokonce zraněni elektrickým proudem. Jiní byli pobodání šroubovákem. Přeneslo se tak prokletí Brandona na ostatní, nebo za to může komiksová předloha napsaná člověkem, který se nedokázal vyrovnat s tragickou ztrátou blízké osoby?

Ať tak či onak, pro otce a syna to znamenalo totéž: Ani jeden se nedožil slávy, která by znamenala v jejich kariéře značný posun kupředu.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE FOTEK NA TO NEJZAJÍMAVĚJŠÍ O FILMU VRÁNA:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články