Těžký život moderátorky Pošty pro tebe. Ester Janečkovou pronásledovala smrt nejbližších i bolestivá zranění

Těžký život moderátorky Pošty pro tebe. Ester Janečkovou pronásledovala smrt nejbližších i bolestivá zranění
Zdroj: Česká televize
Pošta pro tebe je pořad České televize plný nečekaných setkání, nalezených ztracených lásek a splněných přání. Vysílá se od roku 2005 a za dobu své existence pomohl již nespočtu lidí. Hlavními tvářemi jsou Ester Janečková a Martin Kavan.V prvopočátcích byla na hledání osob najata detektivní agentura, poté se toho ujaly dvě redaktorky.Ester Janečková musela omezit cestování MHD, protože se jí mnoho lidí ptalo na jednotlivé příběhy, či jí vypravovali své vlastní.V životě ji stíhá jedna rána za druhou. Nejdříve přišla o nenarozené dítě...+ 6 fotek+ 7 fotek

V pořadu České televize Pošta pro tebe pomáhá lidem najít štěstí. Sama přitom patří k těm, se kterými si život nepěkně pohrál. Přišla o nenarozené dítě, musela se vypořádat s nečekanou sebevraždou synovce. A aby toho nebylo málo, loni se zotavovala z bolestivé zlomeniny ramene. Statečná žena Ester Janečková.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 02. 2020 11:32

Pošta pro tebe je pořad České televize plný nečekaných setkání, nalezených ztracených lásek a splněných přání. Vysílá se od roku 2005 a za dobu své existence pomohl již nespočtu lidí. A protože jde o reality show, nebyli diváci ochuzeni o setkání plná slz, vášní, ale i nadávek a zloby. Pořad se s přestávkami neustále vrací na televizní obrazovky a nyní jej můžeme sledovat každou neděli o půl šesté večer na ČT1.

Tragická ztráta dítěte

Měl to být dárek k Vánocům, nakonec se ale vše změnilo. Moderátorka Ester Janečková (nar. 15. prosince 1972) oznámila před koncem roku 2012 nový přírůstek do rodiny. V té době byla již v šestém měsíci těhotenství. Věděla dokonce i pohlaví miminka, nechtěla jej ale dopředu prozradit. Bohužel se dlouho neradovala.

"Během Štědrého dne jsem začala mít takový divný pocit, že něco není v pořádku," uvedla tehdy v deníku Blesk. "Přestože bylo dítě během těhotenství naprosto v pořádku, na Silvestra mu přestalo bít srdce," svěřila se dále Ester.

Dnes je smířená s tím, že si malé děti užije už jen jako babička. Nakonec svou rodinu ale přece jen rozšířila. S manželem adoptovali na dálku dívku z Keni.

Sebevražda synovce

Další tragédie v životě Janečkové na sebe nenechala dlouho čekat. O pár let později spáchal její synovec sebevraždu na protest proti homofobní společnosti. Bylo mu pouhých čtrnáct let. Ke své orientaci se přiznal až v dopise na rozloučenou. V něm se zpovídal z toho, že nedokáže unést fakt, že jej jeho okolí nedokáže přijmout.

"Nakonec jsme se rozhodli, že mu jeho hrob vyzdobíme duhovými barvami, jelikož právě ony jsou symbolem osob s homosexuální orientací," vysvětlila Ester, která se navíc zapojila do projektu S barvou ven, jenž pomáhá mladým lidem vyrovnat se s jejich sexuální orientací. Pravidelně se také účastní pochodu Prague Pride.

Bolestivé zranění

Do třetice všeho zlého? Loňský výlet do Krkonoš si bude Ester jistě dlouho pamatovat. Potřebovala se dostat na večírek, a tak poprosila kamarádku, zda by ji tam nehodila skútrem. Dotyčná jí však zapomněla říct, že ho neumí řídit. Jízda skončila zlomeným ramenem. Vážnost zranění rozpoznal až manžel Janečkové. Přivolaný doktor z hor konstatoval, že o nic nejde. "Jsem ráda, že mi dali ortézu. V té zlomenina až tak nebolí," prozradila Ester.

I tak si ale vytrpěla dost. Hned další týden moderovala v přímém přenosu pořad Sama doma a bylo vidět, že opravdu trpí. Několikrát se přeřekla a popletla jména. "Nemůžu s rukou pořádně hýbat a taky se ani moc nenajím," postěžovala si sympatická moderátorka.

OSUD ESTER JANEČKOVÉ A ZAJÍMAVOSTI Z POŠTY PRO TEBE NAJDETE V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články