Schizofrenický otec, drogy a myšlenky na sebevraždu. Temný život Christiana Slatera, hvězdy filmu Povodeň

Christian Slater ve filmu Povodeň.
Zdroj: Prima Max
Ve filmu byla použita píseň "Flood" kapely Jars of Clay. Díky ní se stala skupina známou.Původně název filmu byl Flood, poté se přejmenoval na Hard Rain.Natáčelo se v Huntingburgu v Indianě.Všichni obyvatelé města museli být evakuováni do bezpečí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Návrat marnotratného syna. Tak by se dalo nazvat procitnutí herce Christiana Slatera, který se, zejména v devadesátých letech, pořádně rozjel. Ovlivněn těžkým dětstvím začal holdovat drogám a alkoholu, což vyústilo v domácí násilí a myšlenky na sebevraždu. Jak se mu podařilo dostat se z tohoto začarovaného kruhu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 03. 2020 14:06

Na středozápadě Ameriky již několik dní neustále prší. Nejkritičtější situace je v městečku Huntinburg, které je už skoro celé pod vodou. Všichni jeho obyvatelé jsou odvezeni do bezpečí, až na Toma, který se snaží zachránit tři miliony dolarů ze zatopené banky. Jenomže na peníze si dělá zálusk i místní skupinka gangsterů.

Na film Povodeň se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Dětství se schizofrenikem

Christianovy sklony k herectví se u něj projevily v devíti letech. Otec byl rovněž herec, matka zase manažerka. Nejprve se ukázal v malých rolích v soap operách, poté se přemístil na Broadway. Pracovní vytížení vedlo k přerušení studia. “Vzdělání u mě nebylo na prvním místě,” řekl Slater. Školu dokončil až ve svých třiceti letech, kdy si napsal seznam všech věcí, které v mládí zanedbal a chtěl je poté zdárně dokončit.

Rodinné vztahy byly u Slaterů velmi komplikované. Zejména kvůli schizofrenii jeho otce. Devátý rok života tak pro Christiana neznamenal jen start herecké kariéry, ale také seznámení se s alkoholem. “Popíjení šampaňského mi dodávalo pocit důležitosti,” svěřil se. O šest let později se objevil ve filmu Jméno růže po boku Seana Conneryho, rovněž ve slavné komedii pro náctileté Heathers (kde vyznal lásku své herecké kolegyni Winoně Ryder) a hororu Interview s upírem.

Násilí, drogy a alkohol

Nejtěžším obdobím pro Slatera byl asi rok 1997. Nahromadilo se toho na něj opravdu hodně. Honička s policisty, nalezená zbraň v kufru na letišti JFK, a ublížení na zdraví, které způsobil své tehdejší přítelkyni, neboť mu mysl zatemnil mix tequily a kokainu. Aby toho nebylo málo, zaútočil i na přivolanou policejní hlídku.

“Nic si z toho nepamatuji, zato ale vím, že jsem se chtěl zabít. Stál jsem na balkóně ve čtrnáctém patře a přemýšlel o tom, zda by nebylo lepší skočit,” přiznal Christian. Za své činy byl odsouzen k devadesáti dnům vězení. V roce 2005 byl znovu zadržen za obtěžování. Obvinění bylo ale později staženo.

Patologický lhář

Je známo, že se závislostí na alkoholu přichází potřeba neustále lhát. “Víte, jak to je, někdy se prostě chováte jako malé dítě. Snažíte se s každým manipulovat ve svůj prospěch. Taky se často ocitáte na rozcestí, kde se pak sami sebe ptáte: Mám se vydat cestou střízlivosti, nebo to zase nějak obejdu?” vysvětlil Slater.

“Nejhorší je, že nejste upřímní sami k sobě. Ono je to vlastně tak, že tím lhaním zakrýváte vlastní stud z toho, že jste závislí. Být střízlivý stojí za to, ale je to velmi bolestivý proces. Nezbavujete se totiž jen toxických látek z těla, ale všech negativních emocí, které se ve vás za ta léta nahromadily. Jsem rád, že jsem měl okolo sebe dostatek přátel, kteří mi v tom pomohli,” dokončil svou zpověď herec.

NA ZAJÍMAVOSTI Z FILMU POVODEŇ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: čsfd.cz, theguardian.com

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články