Krasavec ze seriálu Hawaii 5-0 Alex O’Loughlin: Trpěl duševními problémy a má syna, ke kterému se nehlásí

Alex OLoughlin Hawaii 5.0
Zdroj: Prima Krimi
Alex O’Loughlin je hvězdou krimi seriálu Hawaii 5-0, který můžete sledovat i v našich televizích. Než se začal naplno věnovat herectví, pracoval jako instalatér.Po premiéře seriálu Hawaii 5-0 skončil Alex O’Loughlin na druhém místě v žebříčku nejvíce sexy mužů, který pořádá Buddy TV.V roce 2012 musel Alex přerušit natáčení seriálu kvůli závislosti na lécích proti bolesti. Začal je užívat kvůli zranění ramene.Herec má jedno tajné přání: Chtěl by si někdy zahrát Jamese Bonda.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kriminálka Hawaii 5-0 je rebootem staršího slavného seriálu, který pojednává o elitní jednotce bojující se zločinem na Havajských ostrovech. Kdo je představitel hlavní role, herec Alex O’Loughlin? S čím se musel vypořádat jako teenager, kde začínal svou kariéru a jaký je jeho soukromý život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 03. 2020 16:30

Seriál Hawaii 5-0 jste mohli vídat na Prima Krimi. Detektiv Steve Garret se vydává na ostrov Oahu, aby přišel na kloub vraždě svého otce. Během vyšetřování ho plně podporuje místní guvernérka, která mu navíc umožní sestavit vlastní tým, jenž se bude řídit pouze svými pravidly bez jakékoli byrokracie. Partnerem Garreta se tak stane detektiv Williams. Toho pohání touha ochránit osmiletou dceru, která žije na ostrově se svou matkou. Jako další se přidá bývalý policista Kelly, nespravedlivě obviněný z korupce. Jako poslední se objeví Kellyho dcera Koko. Podaří se celému týmu, který během pátrání řeší kriminální případy na jinak idylických ostrovech, odhalit vraha Garretova otce?

Těžké dětství

Alex O’Loughlin se narodil 24. srpna 1976 v australské Canbeře. Jak už napovídá jeho příjmení, má irské a skotské kořeny. Otec učil fyziku a matka pracovala jako zdravotní sestra. Úplnou rodinu si Alex mohl užívat jen dva roky, poté se jeho rodiče rozvedli.

Během dospívání se musel poprat s astmatem, hyperaktivitou a obsedantně kompulzivní poruchou. Tyto zdravotní problémy jej ovlivnily natolik, že musel v pouhých čtrnácti letech opustit školu. Podařilo se mu však uchytit v menších divadlech v Sydney. Do školy se ale později vrátil. V roce 1999 získal v Národním institutu dramatických umění bakalářský titul.

Start kariéry

Po dokončení studia se začal objevovat v reklamách, ve filmech dostával spíše tzv. štěky. Průlom přišel až s komedií Oyster Farmer, kde byl obsazen do hlavní role. Následovalo několik dalších snímků, za něž byl nominován na cenu Australského filmového institutu. Alexovi se podařilo také proniknout do americké produkce, jmenovitě ke stanici CBS, která ho obsadila do seriálů Za svitu měsíce a Transplantační jednotka. Oba pořady byly ale pro nezájem diváků zrušeny.

V roce 2010 se objevil na filmovém plátně po boku Jennifer Lopezové, a to ve filmu Záložní plán. A tentýž rok také dostal nabídku na roli detektiva Garreta, kterého hraje dodnes. Se seriálem Hawaii 5-0 získal cenu People’s Choice Awards. Navíc se jeho jméno objevilo v kategorii nejoblíbenějšího herce v kriminálním seriálu.

Soukromý život

O’Loughlin má dva syny. Prvního, Saxona, mu porodila dnes již bývalá přítelkyně. Po narození dítěte se s nimi přestal stýkat. Druhého, Liona, má s Maliou Jonesovou, se kterou se v roce 2014 oženil na Havaji. Tam také manželé kvůli natáčení seriálu žijí.

NA ZAJÍMAVOSTI O SERIÁLU HAWAII 5-0 SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články