Stallone ve filmu Rambo: Šlo mu o život, už se chystal potřást si rukou s anděly

Rambo
Zdroj: Prima Cool
Během natáčení se stal štáb obětí krádeže. Někdo ukradl auto i s padesáti střelnými zbraněmi.Sly označil Ramba za nejtěžší roli ve svém životě.Místní obyvatelé měli radost, mnoho z nich si totiž zahrálo v komparzu. A to přijde vhod, když zavřou továrnu. Ramba si měl původně zahrát Michael Douglas.+ 3 fotky+ 4 fotky

Někdy přijde múza z úplně nečekaného zdroje. Své by o tom mohl vyprávět autor knihy, jež se stala předlohou pro film Rambo. Jak pojmenovat hlavního hrdinu, mu napověděla jablka. Další historku může přidat i samotný Sly, jen ne už tak vtipnou. Šlo mu totiž o život.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 09. 2020 16:00

Americký voják John Rambo se po několika letech vrací z války ve Vietnamu. Svou vlast však nepoznává. Změnila se politická situace a on se tak náhle mění z hrdiny na vyvrhele. Jednoho dne je zatčen za potulku. Podaří se mu však utéct z cely. Uteče do hor, kde se bude muset vypořádat se svými pronásledovateli.

Na Ramba se můžete podívat dnes ve 20:15 na Prima Cool

Vše začalo knihou

Příběh Ramba se začal odvíjet od roku 1972, kdy vyšla novela kanadského spisovatele Davida Morella s názvem První krev. Záhy se stala hitem a byla přeložena do dvaceti šesti světových jazyků. Oblíbil si ji i mistr hororu Stephen King, který ji používal během lekcí kreativního psaní na univerzitě v Maine.

Velmi nebezpečná honička

Vzpomínáte na honičku na motorce? Stallonemu šlo tehdy skutečně o život. “Bylo to velmi nebezpečné,” přiznal herec. “Štáb se snažil zablokovat cesty, ale jeden náklaďák se přece jenom objevil. Minuli jsme se opravdu jen tak tak. V téhle chvíli jsem byl připravený potřást rukou andělům.” 

Rambo jablka

Když spisovatel Morrell přemýšlel, jak pojmenovat hlavního hrdinu, napověděla mu múza tím nejméně pravděpodobným způsobem. Když jeho žena přinesla domů jablka, zeptal se jí, jaká je to odrůda. Odpověděla mu, že Rambo. A jméno hrdiny bylo na světě.

Moc se mu to nelíbilo

Když Stallone uviděl, co producenti s Rambem udělali (nesouhlasil zejména s ponechanými dialogy), měl chuť zničit všechny negativy. Naštěstí se pak do kin dostala již upravená verze. “Když jsem to uviděl, okamžitě jsem jim řekl, že pokud to nepředělají, odkoupím všechny negativy a spálím je,” prozradil herec.

Zdroj textu: Looper

Zdroj fotek: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články