14. říjen, den narození jedinečného Ralpha Laurena: muže, jehož jméno se stalo symbolem luxusu a elegance

Ralph Lauren je stále švihák.
Zdroj: instagram
S kolegyní Annou Wintour (vlevo).Ralph Lauren je původem z Běloruska.Jeho značka se řadí mezi nejluxusnější.Přátelí se i s Oprah Winfrey.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ačkoli mu dnes je 79 let, Ralph Lauren neztrácí nic ze svého šarmu ani studně nápadů. V americkém žebříčku nejbohatších lidí dokonce drží 91. místo, jeho majetek je – k roku 2018 – ohodnocován na 7 miliard dolarů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 10. 2018 08:34

Narodil se 14. října 1939 pod jménem Ralph Lifshitz v newyorském Bronxu rodičům, již byli aškenázští Židé z Běloruska. Kromě Ralpha, který se narodil jako poslední, měli ještě 3 další děti – 2 syny a jednu dceru. Lauren studoval obchodní školu Baruch College na univerzitě v New Yorku, ovšem studia zanechal po dvou letech.

V letech 1962-1964 sloužil v armádě Spojených států a poté se věnoval práci pro společnost Brooks Brothers jako prodavač a následně i v obchodě s kravatami. Na konci 60. let založil svou společnost Ralph Lauren Corporation, značku Polo a boutique ve svém domovském městě. Zaměřoval se hlavně na elegantní sportovní oblečení. V 70. letech se podílel na vytváření kostýmů pro herce ve filmu Velký Gatsby (1974) a o tři roky později Diane Keaton a Woody Allen využili geniality Ralpha Laurena v jeho „látkové podobě“ v oscarovém trháku Annie Hallová.

Je ženatý od roku 1964 s umělkyní Ricky Lauren, se kterou má tři děti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články