S těmito roletami si budete připadat jako v mrakodrapu na Páté Avenue

S těmito stylovými roletami budete mít výhled na noční New York. Nebo Londýn.
Zdroj: Boredpanda.com
S těmito roletami si budete připadat jako v mrakodrapu na Páté AvenueS těmito roletami si budete připadat jako v mrakodrapu na Páté AvenueS těmito roletami si budete připadat jako v mrakodrapu na Páté AvenueS těmito roletami si budete připadat jako v mrakodrapu na Páté Avenue+ 6 fotek+ 7 fotek

New York? Pro mnoho z nás zůstává jeho návštěva nedosažitelná. Pověstnými nočními panoramaty se ale můžeme kochat i my za zlomek ceny letenek – díky těmto stylovým průsvitným roletám HoleRoll.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 05. 2017 07:31

Černé plochy v interiéru už dávno nepatří k pubertálním výstřelkům. Pokud jsou dávkovány promyšleně a opatrně, mohou místnosti dodat nebývalý punc elegance.

Co se týče zatemňovacích rolet či závěsů, připomeňme jejich zajímavou historii. Naše domácnosti začaly zkrášlovat paradoxně díky bezpečnostním nařízením během druhé světové války. Tehdy si však nikdo nemohl vybrat, zda své obydlí zatemní, nebo ne. Šlo o vynucený krok – Británii hrozily nálety nepřátel.

Obyvatelé tak na noc spouštěli rolety a zatahovali okenní závěsy. Byly tak silné, ušité z černé bavlny, že ani paprsek světla neměl šanci proklouznout ven. Dokonce i řidiči museli ztlumit světla svých aut pomocí stínítek.

Holeroll.com/Boredpanda.com

Jenže když krušné časy pominuly, lidé závěsy nesundali. Zalíbila se jim intimita a soukromí, kterou domovům poskytovaly.

A líbí se dodnes. Jen už nepřipomínají divadelní oponu, ale třeba noční městské panorama, jako tyto. Jejich kouzlu propadnete zejména po zjištění, že ona „noční světla“ je ve skutečnosti světlo denní, které proniká dovnitř miniaturními otvory. Rolety tak rovněž vrhají dechberoucí stíny.

Uchváceni? Nedivíme se. Podívejte se na rolety ve stylu New Yorku i Londýna v galerii. A popřemýšlejte, jestli váš domov nepotřebuje špetku exotiky a stylu. HoleRoll pořídíte na této webové stránce.

Zdroj: BoredPanda

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články