Hvězda filmu Ďáblice Meryl Streep: V mládí jí přezdívali “dokonalá” a málem sekla s herectvím

Ďáblice
Zdroj: Prima Max
Meryl má s Ďáblicí, Roseanne Barr, jen jednu společnou scénu, a to na začátku filmu. Ďáblici si měla původně zahrát právě Meryl Streep.Režisérka filmu, Susan Seidelman, přišla až po dokončení filmu na to, že stejné téma již dříve zpracovala stanice BBC a nutno dodat, že na výbornou. Na roli spisovatelky Mary Fisher měla zálusk Cher.+ 2 fotky+ 3 fotky

Meryl Streep. Hollywoodská hvězda, která působí ve svých rolích velmi sebejistým dojmem. V soukromém životě však o svém talentu zapochybovala. Navíc ji potkalo neštěstí v podobě náhlé smrti jejího partnera.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 08. 2020 16:00

Ruth jde se svým manželem na jeden večírek, kde nedopatřením polije vínem slavnou autorku romantických knih. Její partner se tak nabídne, že spisovatelku odveze domů, kde se však mezi nimi odehraje milostný románek. Ruth to zjistí a oba se pohádají. Bob pak prohlásí, že je Ďáblice a odstěhuje se k milence. Ruth to však nehodlá nechat být a plánuje pomstu.

Na film Ďáblice se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Dokonalá holka

Meryl považovali už od malička za dokonalou. Na škole působila jako roztleskávačka, byla také předsedkyní třídy a zpívala ve sboru. Oblíbená holka po všech stránkách. “Ano, myslím si, že jí to vyhovovalo,” prozradila její nejlepší kamarádka Susan. “Říkali jsme jí dokonalá, ale ona byla spíše pragmatickou a ráznou osobou. Ráda se obklopovala lidmi, kteří jí dokázali pomoci v jejích životních cílech.” 

Nečekaná smrt

V roce 1976 se přestěhovala do New Yorku a začala hrát v divadle. A právě tam se seznámila s Johnem Cazaleaem, který byl již v té době zkušeným hercem. Měl za sebou takové filmy jako Kmotr a Psí odpoledne.

Zamilovali se do sebe a zasnoubili se. Jenomže za necelý rok přišla zdrcující zpráva. Lékaři Nickovi zjistili zhoubný nádor v kostech a nedávali mu více než rok života. O dva roky později zemřel, v pouhých 42 letech. Meryl nezbývalo nic jiného, než se z jejich bytu vystěhovat.

Nová láska přišla

Azyl jí nabídl kamarád jejího bratra Harryho Don Gummer. Oba se po čase sblížili a vydrželo jim to do dneška. Jejich dlouhý, sedmatřicetiletý vztah je v továrně na sny, Hollywoodu, absolutním unikátem.

“Jak zní recept na dlouhý vztah? Vzájemná komunikace a pochopení. S Donem se shodneme na financích, dětech i intimních požadavcích,” prozradila herečka. Právě tyto tři oblasti bývají nejčastější příčinou manželských hádek.

Pochybovala o sobě

Jestli o sobě někdy Meryl Streep pochybovala jako o dokonalé, bylo to jistě během natáčení filmu Julia, kde si zahrála spolu s Jane Fondou. Vadily jí dvě věci: šíleně těžká paruka a neustálé měnění dialogů. To vše ji přivedlo k myšlenkám na ukončení kariéry.

Ve filmu Kramerová versus Kramer si však už nenechala nic diktovat a sama zasáhla do již hotového scénáře. Nelíbila se jí závěrečná řeč, kterou by měla, coby rozvedená žena, pronést. Za svou snahu byla plně odměněna, získala Oscara.

Na další zajímavosti a fotografie se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, zenydivky.cz, marieclaire.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články