Obtěžování, drogy i prostituce: Policejní fotografie celebrit na šikmé ploše

Policie v Los Angeles Granta v roce 1995 zatkla kvůli jeho intimnímu spojení s prostitutkou.
Zdroj: Los Angeles Police Department
Bill Gates se dostal do problémů se zákonem, ve svém životě dokonce třikrát. V roce 1977 jej policie ve městě Albuquerque v Novém Mexiku zatkla za překročení povolené rychlosti.Bill Gates se dostal do problémů se zákonem, ve svém životě dokonce třikrát. V roce 1977 jej policie ve městě Albuquerque v Novém Mexiku zatkla za překročení povolené rychlosti. Gates se tehdy ještě jako mladík projížděl po místních silnicích ve svém porsche a evidentně se nechal trochu unést.Robert Downey Jr. měl na přelomu milénia dlouhodobé problémy s drogami a alkoholem. Herec to dotáhl tak daleko, že mu v roce 1999 skutečně hrozil pobyt ve vězení. Policie ho zatkla proto, že během období, kdy měl nařízeno léčení, se neobjevil na pravidelné kontrole.Nyní patří Downey Jr. mezi nejbohatší herce na světě. + 10 fotek+ 11 fotek

Status hollywoodské hvězdy sice přináší slávu a bohatství, ale také mnohdy skoro neomezené možnosti, které člověku dokáží zamotat hlavu. Není tedy divu, že svoji popularitu mnohé celebrity nezvládly a v pokusu vymanit se z nekončícího kolotoče událostí se dostaly do potyčky se zákonem. Kdo ze známých umělců, nehledě na svoji slávu, skončil v rukou policie?

Olga Ross
Olga Ross 23. 04. 2020 10:00

Mnohé hollywoodské celebrity se dostávají do problémů se zákonem, jelikož často nezvládají život, který jim jejich sláva přinese. Důvodem bývají drogy, alkohol a leckdy i mnohem závažnější obvinění, za která jim hrozilo i vězení. Kdo z celebrit měl problémy se zákonem?

Robert Downey Jr.

Hollywoodská hvězda Robert Downey Jr. Patří dnes mezi nejslavnější a nejlépe placené herce na světě. Díky filmové roli geniálního vědce a superhrdiny Tonyho Starka se opět dostal mezi nejžádanější herce Hollywoodu. Než se ale upsal ke spolupráci na nyní již legendárních filmech o Avengers, byly jeho kariérní vyhlídky velice bídné. To proto, že herec měl na přelomu milénia dlouhodobé problémy s drogami a alkoholem, kterým holdoval celé roky. I když ho policie mnohokrát zatýkala a dokonce stál před soudem, kde mu hrozilo vězení, Downey Jr. se k omamným látkám neustále vracel. V roce 1999 to vypadalo, že už doopravdy skončí ve vězení. Policie ho zatkla,  protože během období, kdy měl nařízené léčení, nedocházel na pravidelné kontroly, zda bere nějaké omamné látky. Policisté tehdy Downeyho Jr. při zatýkání vyfotili a snímek se později dostal na internet.

Bill Gates

Být jedním z nejbohatších lidí na světě, technologickým guru a filantropem rozhodně neznamená, že byste v mládí nemohli porušovat zákon. Zakladatel společnosti Microsoft, Bill Gates, se dostal do obdobných problémů v životě dokonce třikrát. V roce 1977 jej policie ve městě Albuquerque v Novém Mexiku, ze kterého mimochodem pochází nejbohatší muž planety Jeff Bezos, zatkla za překročení povolené rychlosti. Gates se tehdy ještě jako mladík projížděl po místních silnicích ve svém porsche a evidentně se nechal trochu unést.

Macaulay Culkin

Představitel slavného Kevina McCallistera, který si v dětském věku hravě poradí s jakýmkoliv zlodějem, se sám celkem často dostával do konfliktu se zákonem. Macaulay Culkin měl dlouhodobě problémy s návykovými látkami, často pobýval i v léčebnách, kde se svých závislostí snažil zbavit. V posledních letech to vypadá, že se herci a bývalé dětské hvězdě podařilo problémy zvládnout, ale v roce 2004 jej policie ve státě Oklahoma zatkla kvůli tomu, že při běžné silniční kontrole u něj našla marihuanu a větší množství léků, které se vydávají pouze na předpis.

Jane Fonda

Držitelka Oscara a nyní již legendární hollywoodská herečka je známou feministkou a aktivistkou. V roce 1965 si dokonce díky své protivládní činnosti vysloužila přezdívku „Hanoi Jane“. Jane Fonda totiž v mládí byla velikou odpůrkyní války ve Vietnamu a své názory se nebála otevřeně vyslovit. Herečku tehdy zatkla policie kvůli údajnému držení drog, následně ji ale musela propustit, jelikož se ukázalo, že se jednalo o vitaminy. Fonda také tvrdila, že byla zatčena na přání administrace Bílého domu, který tehdy obýval prezident USA Richard Nixon.

Michael Jackson

Král popu Michael Jackson patří zcela jistě mezi nejvlivnější a nejslavnější hudebníky své doby. Kromě své umělecké tvorby se ale bohužel nechvalně proslavil i podivínským chováním, velikým množstvím plastických operací, které mu zdeformovaly obličej, a také i údajným obtěžováním nezletilých chlapců. Když tato obvinění vyšla najevo, musel zpěvák čelit soudnímu procesu. V průběhu policejního vyšetřování tak představitelé zákona pořídili i snímky krále popu, které následně obletěly celý svět. Obvinění z údajného zneužívání se Michael Jackson nikdy nezbavil a pronásledovala jej až do jeho smrti v roce 2009.

Hugh Grant

Slavný britský herec, který dlouhé roky vyobrazoval na stříbrném plátně role citlivých romantických mužů, se v roce 1995 dostal do potyčky se zákonem kvůli svému spojení s sexuální pracovnicí. Celosvětově proslulou hvězdu tehdy zatkla policie v americkém městě Los Angeles a přivedla na stanici, kde pořídila slavný snímek, na kterém Grant pochopitelně nevypadá zrovna nadšeně. Herec později kvůli svému nevhodnému chování s prostitutkou musel zaplatit velkou pokutu, ale větší ránu mu nejspíš přinesla ztráta dobré reputace.

Lindsay Lohan

Americká zpěvačka a herečka Lindsay Lohan se proslavila nejenom díky své kariéře, kterou započala v ještě dětském věku, ale také kvůli neustálým problémům se zákonem. Herečka, jež měla všechny předpoklady k tomu, aby se stala slavnou a v umělecké branži žádanou,  si ale bohužel vybrala jinou cestu. Její neustálé problémy s drogami a alkoholem ji nejenom připravily o kšefty, ale také jí přinesly problémy se zákonem. Lohan tak mnohokrát zatýkala policie kvůli držení drog. Například v roce 2007 kvůli tomu, že u ní našla kokain.

PODÍVEJTE SE NA SLAVNÉ POLICEJNÍ SNÍMKY ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články