Jak se krotí krokodýli: Václav Postránecký předpověděl svou smrt. Jeho rakev střežil starobylý rytířský řád

Jak se krotí krokodýli, Václav Postránecký, Eva Holubová
Zdroj: Nova
Jak se krotí krokodýli je rodinná komedie režisérky Marie Poledňákové z roku 2006. Film zhlédlo přes 600 000 diváků.Komedie vynesla filmařům přes padesát milionů. Náklady se vyšplhaly na třicet.Václav Postránecký si během natáčení užil kolečkové brusle, běh v potápěčských ploutvích a topení se v jezírku a vaně. A vzpomínáte na hlášku Evy Holubové? Nečum jí na ty kozy, když s tebou mluvím!Naďa Konvalinková nesnáší krupicovou kaši. Bylo pro ni tedy hotovým utrpením, když ji musela ve filmu pozřít.+ 7 fotek+ 8 fotek

Minulý rok opustil navždy hvězdné nebe vynikající herec Václav Postránecký. Jeho kolegové o něm pak vyprávěli, že svůj odchod tušil již celý rok dopředu. U rakve mu navíc stálo záhadné rytířské bratrstvo. A v neposlední řadě vyšlo najevo, že těsně před smrtí sepsal knihu, kterou hodlá jeho rodina vydat.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 08. 2020 16:00

Luboš, který pracuje jako záchranář v Alpách, přijíždí domů a o něco dříve. Jeho dcera Amálka je z toho tak nadšená, že oželí školu v přírodě, jen aby si užila tatínka. Luboš souhlasí a chce Amálku ve škole omluvit, jenomže to nakonec dopadne tak, že jede s celou třídou jako doprovod. A právě tehdy se začne odvíjet řetězec úsměvných a mnohdy také zcela nahodilých situací.

Na komedii Jak se krotí krokodýli se můžete podívat dnes ve 20:20 na Nově

Rozloučil se v Národním

Přestože byl na tom poslední rok svého života zle, trval na tom, že sám, bez zastupování, odehraje derniéru představení Tří sester. Do smíchu už mu nebylo. Stal se z něj spíše rozjímavý typ. Po posledním představení políbil prkna Národního divadla, jehož členem byl dlouhých čtyřicet let. Jako by tušil, že se už nevrátí.

Drželi ho za ruku

V posledních okamžicích života se mohl Postránecký spolehnout na svou rodinu. Po celou dobu jej drželi za ruku. Dva týdny před smrtí ho lékaři odpojili od přístrojů a poslali domů. Herec pak magazínu Blesk přiznal, že tak zle se ještě nikdy necítil.

Svůj boj s rakovinou jícnu nakonec prohrál v domě v Říčanech. Měl to tam moc rád, protože mu to připomínalo jeho dětství. Právě ony vzpomínky mu pomáhaly alespoň trochu překonat ty nejtěžší chvíle. Rakovina jícnu bývá, bohužel, objevena až v pokročilém stádiu, kdy je již jen velmi malá šance na uzdravení.

Řád rytířů

Stráž nad hercovou rakví nedrželi jen kolegové z Národního divadla, ale také skupinka tajemných lidí  s připnutými řády. O koho šlo? Byli to členové Evropských rytířů vína. O Václavovi se vědělo, že je milovníkem vína, jen málokdo však tušil, že je členem této organizace.

Řád vznikl již ve 14. století, a kromě zájmu o vinařství vyznává také křesťanské hodnoty a kulturní tradice. Postránecký však nebyl jedinou českou celebritou, která v tomto společenství působila. Další členkou je kupříkladu herečka Jana Švandová.

Filozofická úvaha

Když už nemohl hrát, začal se věnovat psaní. Kdo by ale čekal memoáry či veselé historky ze zákulisí, měl by smůlu. Jde o filozofické úvahy o životě, proč něco funguje tak a ne jinak. Dobrou zprávou je, že bude veřejnosti umožněno si jeho myšlenky přečíst. Rodina chce dílo vydat, samozřejmě až poté, co si ho důkladně přečte.

Zdroj textu: čsfd, stars24, Blesk

Zdroj fotek: Nova

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články