Jak si užít pracovní večírek, aniž byste přišli o místo?

Než půjdete na firemní večírek, uvědomte si, že s těmi lidmi budete ještě pracovat...
Zdroj: pixabay
Než půjdete na firemní večírek, uvědomte si, že s těmi lidmi budete ještě pracovat...Jste pařmen od přírody, alkohol vám nedělá dobře, a tak jste se raději rozhodla na večírek nejít?Toto rozhodnutí ale není úplně dobré. Nadřízení by vaše rozhodnutí mohli brát jako urážku.Nikdo po vás nechce, abyste pařila do morku kostí.+ 1 fotka

Firemní večírek je trochu risk. Když si ho užijete příliš, přeženete to s alkoholem a uděláte pořádnou pařanskou šou, můžete svého šéfa šokovat tak moc, že nebude schopný slov. Jak přežít firemní večírek bez újmy?

Redaktor
Redaktor 02. 06. 2018 12:38

Odmítnutí pozvání je neslušné

Jste pařmen od přírody, alkohol vám nedělá dobře, a tak jste se raději rozhodla na večírek nejít? Co kdyby. Toto rozhodnutí ale není úplně dobré. Nadřízení by vaše rozhodnutí mohli brát jako urážku. Jestli vám do toho tedy nevleze něco nutného a neodkladného, nebo pokud vás neskolí nemoc, budete holt muset vyrazit.

Stačí se jen ukázat

Nikdo po vás nechce, abyste pařila do morku kostí. Po hodině můžete v pohodě vyklidit pole. Odejít dřív ze zábavy není faux pas a hlavně si toho nikdo nevšimne.

Příchod a odchod

Kdy tedy přijít a kdy odejít? Přijít by se mělo rozhodně včas. Většina šéfů má na začátku večírku proslov. Nebylo by tedy dobré ho propásnout. Odchod záleží na vašem uvážení. Vždy je lepší odejít dřív než později. Jestli jste v pozici šéfa, zdejchněte se z večítku co nejdříve. Zaměstnanci se v přítomnosti vedení bojí odvázat. Když odejdete, užijí si to lépe.

Pozor na alkohol

S alkoholem opatrně. Jestli nechcete vypadat jako alkoholik, dvě, tři sklenky vínka stačí. Pokud máte chuť pokračovat, opusťte firemní večírek a ten večer si zajděte s kamarády do hospody. Kamarádům určitě nebude vadit, když se opijete.

Nemluvte o práci

Na večírku se chtějí lidé bavit, ne pracovat. Všichni jsou rádi, že jsou z práce pryč a nemusí na ni myslet. Nepřipomínejte jim toto otravné místo, kterým práce je.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články