White tie: Nejformálnější dress code si žádá šaty až na zem a skvostné šperky jako pro princeznu

White tie: Nejformálnější dress code si žádá šaty až na zem a skvostné šperky jako pro princeznu
Zdroj: Profimedia
Nebesky modré šaty jsou dechberoucí a něžné, budete v nich vypadat jako víla. Marchesa Notte, 1 295 dolarůNádherné zlaté šaty s páskem od značky Ralph Lauren za 5 990 eur. Pudrově růžová róba pochází od značky Milla, 230 dolarů.Nádherné večerní šaty vhodné pro white tie událost nabízí i značka Costarellos. Cena 1 450 eur+ 12 fotek+ 13 fotek

S označením dress code white tie se dámy mohou těšit na opravdovou popelkovskou róbu zahrnující dlouhé plesové šaty, opulentní šperky, bílé rukavice, a dokonce diadém, jste-li vdaná žena nebo nevěsta ve svůj svatební den. Oblíbené koktejlky nechte ve skříni pro méně formální příležitosti a užijte si tento super elegantní styl.

Radka Franc
Radka Franc 28. 12. 2022 08:00

Obdržet pozvánku na akci, která vyžaduje white tie, znamená, že se jedná o mimořádnou příležitost a měli byste vynaložit opravdové úsilí na její přípravu.

White tie historicky označoval společenské postavení

Dress code white tie pochází z 19. století, přičemž po první světové válce ho začal nahrazovat black tie. Hlavním důvodem bylo, že muži na obou stranách Atlantiku hledali něco méně formálního, frak nahradilo černé sako s bílou košilí a černým motýlkem. Oblečení tehdy představovalo víc než jen to, co měl daný člověk na sobě. Bylo vnějším vyjádřením toho, kdo lidé byli a jak se chovali. Tento specifický styl oblékání byl vyhrazen pro zvláštní příležitosti a používal se k označení společenského postavení.

White tie znamená zvýraznění elegance a vznešenosti

Ženy, které se účastní události s white tie označením pro outfit, by měly obléknout šaty dlouhé doslova až na zem a vyrobené z elegantních látek. Jsou-li vyhotovené v některém z prestižních módních domů, tím lépe. Mezi tyto maximálně formální akce patří svatby, plesy či státní večeře. Cílem formálního white tie oblečení je zvýraznit eleganci a vznešenost ženy, která odpovídá atmosféře události.

Dlouhé šaty doplňte jemnými šperky a bílými rukavicemi

Dlouhé elegantní večerní šaty zpravidla nepotřebují příliš doplňků, aby nepřebíjely svou nositelku a neodváděly pozornost od ní samotné. Žena má být hvězdou večera, nikoliv upozaděnou modelkou předvádějící výtvory návrhářů. Pokud jde o šperky, může to být náhrdelník ladící se šaty, dlouhé bílé rukavice, zmiňovaný diadém či luxusní náušnice. Nikdy ale ne vše dohromady a rozhodně se vždy držte jemných kousků, které nebudou poutat pozornost lidí z druhé strany místnosti.

Boty s uzavřenou špičkou a elegantní mini kabelka

Na nohou by dámy měly mít jednoduché lodičky s uzavřenou špičkou na podpatcích, ideálně v bílé či stříbrné barvě, ale mohou být i v barvě šatů. Délka šatů by je ale vždy měla zcela zakrývat. Kabelka jako pro všechny formální akce by měla být malá, saténová, či v barvě drahokamů a drahých kovů. Pokud máte dlouhé vlasy, vyčesejte je nahoru a nechejte zazářit krásné šperky.

Naše fotogalerie vám opět nabízí pohled na inspirativní oděvy, šperky, kabelky a boty v různých cenových kategoriích, se kterými byste mohla na události white tie zazářit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články