Cocktail dress code: Elegantní šaty v midi délce, malá kabelka a podpatky jsou sázkou na jistotu

úvodní foto
Zdroj: Freepik
Krásné spojení syté červené barvy a krajek vás učiní nepřehlédnutelnou na každé párty. Numoco, bazvasport.cz, 1104 KčTaké vínová bude vypadat elegantně, zvlášť ve spojení s výraznými zlatými doplňky. Prettylitllething, tamsin.cz, 1180 KčJednoduchý a přitom svůdný overal můžete doplnit blejzrem v pánském stylu. Reserved, 1999 KčAsymetrické modré šaty ze Zary vykouzlí svůdnou siluetu a z vás udělají malou mořskou vílu. Zara, 549 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Na přechodném období mezi podzimem a zimou je skvělé, že přeje spoustě večírků. Snad aby nám nebylo líto, že se venku nedá trávit moc času. Těmto akcím zpravidla vévodí dress code zvaný cocktail. Pojďme se na něj podívat blíže a říct si, co je správně, a co ne.

Radka Franc
Radka Franc 25. 11. 2022 08:00

V našem článku vám poradíme, co dělat, ale také čemu se vyhnout, aby si vás lidé po akci nepamatovali z nesprávných důvodů. Oblečení, které zahrnuje dress code cocktail, je formálního typu a zároveň slavnostní. Takové využijete nejen na párty, ale také na zásnuby, svatby, různá výročí, ale třeba i formálnější setkání konané v hezkých restauracích.

Malými černými nic nezkazíte, ale věnujte pozornost délce

Stoprocentní sázkou na jistotu jsou malé černé šaty, ale patří sem i šaty krajkové či hedvábné, v midi délce s dlouhými nebo hodinkovými rukávy. Tyto šaty by neměly být provokativní délkou ani transparentností, takový typ si schovejte na rande s přítelem.

Když mluvíme o délce šatů, nejelegantnější je midi délka, případně délka ke kolenům. Ve skříni nechte jak mini, tak maxi šaty. Šaty dlouhé až ke kotníkům či k zemi spadají pod jiný dress code a být „overdressed“, tedy oblečená moc, je stejným prohřeškem jako být oblečená nedostatečně.

Na cocktail akci můžete vyrazit i v kalhotách

Pokud nejste šatový či sukňový typ, můžete si obléct kalhoty. Apelujeme na vás, zapomeňte na džíny, i na ty sebedražší, zdobené kamínky či výšivkami. Místo nich si pořiďte jednoduchý černý overal, který můžete nosit na mnoho způsobů a na párty ho vyšperkovat výraznými doplňky, jako je metalický pásek, osobitý náhrdelník, náušnice, či náramky. Někdy postačí zdobná kabelka.

A stejně jako na každou jinou večerní akci vždy volte malou kabelku! Může být přes rameno, s poutkem přes zápěstí, nebo psaníčko do ruky. Co se týče obutí, mimo jsou všechny boty sportovního typu. Volte ideálně lodičky, výška podpatku je jen na vás. Pokud chcete vypadat elegantně a zároveň nohám zachovat pohodlí, podpatek do 6 cm udělá tu nejlepší službu.

Pozor na detaily, které můžou shodit celé snažení

Na závěr chceme připomenout pár drobností, které by měly být samozřejmostí. Pozorně zkontrolujte spodní prádlo, které by nemělo být nikde vidět, ať jsou to ramínka podprsenky, nebo švy kalhotek rýsující se pod tenkou látkou šatů. Dejte si práci s finální úpravou oděvů, měly by být samozřejmě čisté a voňavé a také dokonale vyžehlené.

Teď už jen vybrat ty pravé kousky, ve kterých zazáříte, a pak směle vyrazit za zábavou. S výběrem vám může pomoci i naše fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články