Legendární účesy slavných krásek, které na nich milujeme: Kadeře Saskie Burešové, foukaná Kateřiny Brožové i afro Jitky Zelenkové

Legendární účesy slavných krásek, které na nich milujeme: Kadeře Saskie Burešové, foukaná Kateřiny Brožové i afro Jitky Zelenkové
Zdroj: Herminapress
Herečku Kateřinu Brožovou neznáme jinak než v blond foukané.Také moderátorka Saskia Burešová se dlouhé roky nemění - ani střih, ani barvu vlasů.Moderátorka Lucie Borhyová jako by na obrazovce nestárla.Zpěvačka Jitka Zelenková označuje své vlasy za své vlastní logo.+ 16 fotek+ 17 fotek

Vybrali jsme pro vás 20 slavných žen, které při pohledu do zrcadla už dlouhé roky neřeší, jakou barvu nebo účes pro tentokrát zvolit. Jasno mají už dlouhé roky a snad i díky tomu nám přijde, jako by nestárly. Zpěvačka Jitka Zelenková například považuje své kudrliny za své logo, Saskia Burešová zase hrdě říká, že nemění účes ani své názory. Jak hodnotí léty prověřený účes blonďaté femme fatale Kateřiny Brožové kadeřník Honza Kořínek?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 06. 2023 08:00

Pro někoho nuda, pro jiné záruka kvality - jak se tak říká, tyto dámy jdou zkrátka na jistotu. Všimli jste si například, že málokdy vídáme moderátorku Lucii Borhyovou (45) na televizní obrazovce jinak než s rozpuštěnou blond hřívou? Že spisovatelka Barbara Nesvadbová (48) málokdy svléká malé černé a už vůbec se nepouští do experimentů s barvou vlasů? A moderátorka Miluška Bittnerová (45) podle všeho dobře ví, proč se jí přezdívá česká Marilyn Monroe. Co další slavné dámy?

Kalendárium Saskie Burešové

Pořad Kalendárium vysílá Česká televize od roku 1993, kariéra hlasatelky Saskii Burešové (76) ale začala o mnoho let dřív. Přesto se zdá, že se svět mění, roky přibývají, ale ona vypadá pořád stejně. Mohou za to její brýle, ale také ikonický účes, který Saskia dlouhé roky nemění. Možná proto nám přijde, že vůbec nestárne. Své zrzavé vlasy má postupně sestříhané a nedá dopustit na foukanou, kterou vytváří tolik žádaný objem. „Mám stejný účes a možná i stejné názory. Ale ono je to někdy pro tuto dobu prospěšné,“ nechala se podle magazínu Vlasta slyšet.

Afro Jitky Zelenkové

Zpěvačka Jitka Zelenková (73) nedávno magazínu Lifee.cz v rozhovoru potvrdila, že na své hlavě nosí defacto své vlastní logo. "Můžu říct, že zhruba od roku 2006 jsem se ustálila a už to snad nikdy měnit nebudu. Vždyť já jsem pro ty své kudrnaté vlasy známá.“ O ikonické vlny nebo chcete-li afro se také důsledně stará, protože ví, že fanoušci by jí změnu účesu neodpustili. Přes to nejede vlak. "Fén musí mít difuzér a musí být velmi slabě puštěný. Dokonce si ho beru s sebou, když cestuji. Normální fén pro kudrnaté vlasy snad neexistuje. Když mám vystoupení, znamená to pro mě denní mytí hlavy a speciální šampony a kondicionéry," vysvětlovala zpěvačka složitou alchymii magazínu Lifee.cz.

Brožová a Stašová milují foukanou

Herečky Simonu Stašovou (68) nebo Kateřinu Brožovou (55) si můžeme jen těžko představit v jiném účesu. Simona Stašová si potrpí na svoji světle zrzavou barvu a objemnou foukanou, stejně jako Kateřina Brožová - jen s rozdílem blond barvy a typického výrazu femme fatale.

K ikonickému účesu Kateřiny Brožové se magazínu Lifee.cz nedávno vyjádřil vyhledávaný kadeřník celebrit Honza Kořínek„Paní Brožová sice krátký čas experimentovala, aby se zbavila své blond, ale já si myslím, že tento přirozený zlatavější odstín je správná volba. Řekl bych, že je pro ni typická, a měnit by neměla. Myslím, že Kateřina už ničím nepřekvapí. Vlasy má upravené a hezky vyfoukané,“ chválí Kateřinu Brožovou. Jednu chybku by ale na jejím vzhledu přece jen našel. „Pojďme si ale narovinu říct, že je to už trochu nuda. V rámci návštěvy módní přehlídky se mohla trochu odvázat a předvést nějaký odvážnější look,“ míní odborník.

Uhrančivé zrzky Kouklová a Matragi

Z fotografií je rovněž patrné, jak podobný styl účesu si dlouhé roky pěstují herečka Nikol Kouklová (33) a módní návrhářka Blanka Matragi (70). Obě sází na sexy zrzavou barvu a dlouhé rozpuštěné vlasy. "To je zrzavá. A je opravdu moje. Neustále mě ženy zastavují na ulici a ptají se mě na odstín barvy, ale já se v tom nevyznám. Ptají se, jestli nemám alespoň přeliv nebo henu," prozradila Nikol v talkshow Na kafeečko. "Zatím nepoužívám nic, ale třeba až zestárnu a začnu šedivět, tak to začnu řešit. Opravdu je to moje barva."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články