Rtěnka podle barvy vlasů: Zrzkám bude slušet červená, blondýnky mohou zkusit oranžové odstíny

Netradiční odstíny rtěnek.
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Malinově růžová rtěnka značky Jeffree Star, 499 KčMagentová rtěnka Semi Formal od značky Byredo, 1 125 KčOranžový odstín Powder Kiss od Mac, 556 KčLesklý dlouhotrvající odstín Royal z řady SuperStay Vinyl Ink od Maybelline, 205 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

V líčení se často necháváme inspirovat slavnými osobnostmi, trendy a podobně. Ne všem ale sluší totéž. Rozhodující je barva vlasů a očí. Pojďme se společně podívat, který odstín rtěnky je pro vás ten pravý.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 04. 01. 2023 08:00

Je jeden odstín rtěnky, který sluší všem bez rozdílu, a tím je červená. I tato barva má ale mnoho tónů a každému může sednout jiný. Pokud byste rádi zkusili něco nového, nebo chcete jen stylistickou radu, připravili jsme si pro vás pár tipů včetně doporučených produktů, které můžete přidat do své kosmetické taštičky. Odvažte se a vstupte do světa netradičních odstínů rtěnek již nyní.

Zrzkám bude slušet klasická červená, ale i fialová

Rezaté vlasy, které dosahují nejlepšího efektu v záři slunce, můžeme doplnit živou červenou rtěnkou Dancer od Maybelline nebo neonově korálovou rtěnkou Heroine od stejné značky. Skvělým příkladem toho, jak si zrzavá s červenou rozumí, je třeba slovenská herečka Vica Kerekes.

Pokud byste chtěli trochu vystoupit z komfortní zóny, můžete vyzkoušet i fialovou tekutou rtěnku Amethyst od Nyx nebo I am Royalty od Jeffree Star.

Tmavovlásky by měly sahat po výraznějších odstínech

Obecně se říká, že k tmavým vlasům je dobré se malovat výrazněji. Vedle černých nebo tmavě hnědých kadeří totiž může obličej působit poněkud bledě a nevýrazně, což nám dává v líčení značnou volnost. Abychom nemluvili stále jen o červené, tmavovláskám bychom doporučili tmavší malinovou barvu. Krásné odstíny má značka Jeffree Star nebo u nás ne moc známá značka Byredo.

Na druhé straně je mnoho celebrit, které toto obecné pravidlo moc nerespektují, přesto jim to velice sluší. Hezkým příkladem je herečka Anne Hathaway, která obvykle volí na rty jemné pudrové odstíny, a naopak si výrazně maluje oči.

Blondýnky neprohloupí s oranžovými odstíny

V minulosti jsme často slýchávali, že k blond vlasům je lepší se malovat pouze jemně. Za nás je tento názor trochu staromódní, neboť i blondýnky mohou působit bledě a bez života, pokud vynechají líčidla. Každá z nás chce být krásná a čím jsme starší, tím více péče bychom si měli dopřávat.

Výraznou rtěnkou tedy opravdu nic nezkazí ani blondýnky. Zajímavou volbou mohou být oranžové odstíny, jako například rtěnka Powder Kiss od Mac. Pokud byste chtěli něco opravdu bláznivého, můžete vyzkoušet výraznou zelenou rtěnku Frankenstein od Smashboxu.

U netradičních barev vlasů bychom se měli orientovat podle teplých či studených odstínů. Vždy je dobré volit kontrastní barvu, takže například k modrým vlasům červenou rtěnku, k zeleným růžovou a k oranžovým třeba i modrou. Tak či onak, líčení je velmi osobitou záležitostí a vždy se musíte řídit hlavně tím, v čem se cítíte dobře. Nebojte se naplno projevit svou osobnost a zapomeňte na zastaralá doporučení.

Na zajímavé odstíny rtěnek se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články