Škola líčení: Výrazný make-up na silvestrovskou párty vás naučí vizážistka Diana Vitikačová

Po nanesení korektoru na oční víčka jsem použila tmavě modrý odstín do ohybu víčka a následně ho rozpracovala fialovým stínem do ztracena. Do vnějšího koutku jsem nanesla nejtmavší černý stín z paletky pro zvýraznění tvaru líčení. Na pohyblivé víčko jsem použila metalický světlý stín a nanesla ho prstem, aby pigmenty lépe vynikly.Jako podklad pod oční stíny můžete využít korektor The Multi-Tasker. Cena 259 KčDiana použila paletku Magnif’Eyes od Rimmel v odstínu Electric Violet Edition. Cena 349 KčPárty líčení můžete ozvláštnit barevnou linkou, já použila rovnou dva odstíny linek od Rimmel, a to tmavě modrou do vnějšího koutku a světlou na vnitřní stranu oka.+ 16 fotek+ 17 fotek

Během letošního roku vás vizážistka Diana Vitikačová pravidelně učila umění make-upu, které zakončí tipem na líčení na silvestrovskou oslavu. Poslední párty roku je o zářivých barvách a výrazném líčení, tak se nebojte odvázat a zkuste následovat Dianin videonávod.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 28. 12. 2022 10:08

"Jestli je někdy příležitost na odvážný make-up, je to rozhodně Silvestr," říká vizážistka Diana Vitikačová, která vám v dnešním díle Školy líčení představí výrazný make-up s paletkou Magnif'Eyes Electric od Rimmelu a k tomu sadu třpytivých linek. Nechte se inspirovat jejím lookem. 

První jsou na řadě oči

V předchozích dílech probíhalo líčení očí až po make-upu, ale u výrazného looku je podle vizážistky Diany Vitikačové mnohem praktičtější postup obrátit. Při výrazném líčení očí s nimi vždy začínám, abych si nezničila případným popadaným stínem make-up,“ vysvětluje ve videu.

Jako podklad si na oči nejprve nanese korektor, a poté pokračuje se stíny z paletky Magnif’Eyes. „Do vnějšího koutku jsem nanesla nejtmavší černý stín z paletky pro zvýraznění tvaru líčení. Na pohyblivé víčko jsem použila metalický světlý stín a nanesla ho prstem, aby pigmenty lépe vynikly,“ radí vizážistka. 

Oči ještě zvýraznila barevnými a třpytivými linkami ve stříbrném a modrém odstínu, které dotvořily finální výrazný look. Světlou linku přidala do vnitřního koutku a tmavou podél vnější strany oka. "Oči jsem na závěr zvýraznila pomocí prodlužující řasenky Wonder Extension," poukazuje Diana.

Dlouhotrvající make-up je základ

Nejen na oslavu příchodu nového roku, ale na jakoukoliv párty je důležité mít dlouhotrvající make-up. Vizážistka Diana použila Lasting Finish od Rimmel, který nabízí až pětadvacetihodinovou výdrž. Předtím ale nesměla chybět podkladová báze, která výdrž ještě umocní. 

„Lasting Finish zajistí nejen výdrž, ale také skvělé krytí. Vše ještě umocní pudr ze stejné řady,“ uvádí vizážistka v návodu na líčení. Nesmíte ale ani zapomenout vystínovat obličej bronzerem a přidat barvu na líčka. Na ty se skvěle hodí Maxi Blush od Rimmel v odstínu Wild Card. 

Zvětšení rtů pomocí lesku

„Posledním bodem líčení jsou rty, na které jsem nanesla objemový lesk v odstínu Mauve Mama,“ dodává Vitikačová. A o jakém lesku se tu přesně bavíme? Jde o zvětšovací barevný lesk na rty Oh My Gloss! Plump, který Rimmel nabízí v deseti odstínech. Dodává rtům nejen lesk, ale podpoří také jejich plnější tvar díky složení obohacenému o skořicový olej, kafr a kapsaicin.

Těsně po nalíčení můžete mít na rtech lehce štiplavý pocit, který tyto ingredience způsobují, ale ten rychle vyprchá a rty budou výrazněji plnější a větší. Na rtech vydrží efekt až čtyři hodiny, ale hodně to závisí na intenzitě konzumace jídla a pití. Při oslavách to tedy bude asi o maličko méně. 

Tip na závěr: Dokonalé líčení je třeba doplnit i skvělou manikúrou. Na oslavy příchodu nového roku se skvěle hodí třpytivé odstíny laků Sally Hansen Insta-Dri. Vybrali jsme pro vás ve fotogalerii dva odstíny, které dokonale sedí k dnešnímu líčení. Můžete je nanést i na poslední chvíli, protože Insta-Dri uschnou už do 60 sekund.

Související články

Další články