Škola líčení: Konturování obličeje. Vizážistka Diana vás provede rozjasněním pleti krok za krokem

Jelikož make-up zakryje přirozené stíny v obličeji, je potřeba je tam pomocí konturingu opět vrátit a obličej vytvarovat. K tomu jsem použila matný bronzer od Max Factor. Kontura patří do oblasti pomyslného spojení ucha a koutku úst. Nejlepší je nanést ji lehkými krouživými pohyby štětce. Kontura by neměla být vedena směrem dolů, ale vždy nahoru, aby naše rysy pozvedala. Dále můžeme konturu aplikovat na čelo a opět tak opticky upravit jeho tvar, například zmenšit nebo zůžit.Facefinity bronzer s hedvábně jemným a lehkým složením se velice snadno nanáší a netvoří na pleti nechtěné mapy. Max Factor, 369 Kč. Díky jemně mletým pigmentům se navíc bronzer nezanáší do vrásek.

Tvářím je třeba dodat ještě trochu barvy, a k tomu nám opět skvěle poslouží tvářenky Max Factor. Opět ji nanáším krouživými pohyby, a to na hranici předchozího konturování.+ 8 fotek+ 9 fotek

Také občas váháte nad nejlepším způsobem nalíčení dokonalého make-upu? Magazín Lifee.cz pro vás připravil ve spolupráci s vizážistkou Dianou Vitikačovou nový projekt Škola líčení, ve kterém vám poradí se správnými postupy a prozradí vám ty nejlepší beauty triky.

Dana Klementová
Dana Klementová 22. 08. 2022 09:00

Zatímco minule jsme se v naší Škole líčení věnovali tomu, jak správně nanášet make-up, korektor a pudr, tentokrát se vizážistka Diana Vitikačová zaměřila na konturování obličeje, které je nezbytným krokem na cestě za dokonalým líčením

Vytvarujte svůj obličej pomocí konturování

„Jelikož aplikací make-upu zakryjete v obličeji všechny přirozené stíny, je potřeba je tam pomocí konturování vrátit a obličej opět vytvarovat,“ prozrazuje na úvod Diana Vitikačová

Využít k tomu můžete, stejně jako vizážistka ve videu, matný bronzer Facefinity od Max Factor. Ten se díky hedvábně jemnému a lehkému složení snadno nanáší a nevytváří na pleti nechtěné mapy. Je vhodný pro všechny barevné typy a jeho hlavní výhodou je, že se díky jemně mletým pigmentům nezanáší do vrásek

Dodejte tvářím trochu barvy

„Následně je třeba dodat tvářím trochu barvy, a k tomu nám opět skvěle poslouží tvářenky Max Factor. Já jsem si konkrétně vybrala minerální mramorovanou tvářenku, která zajišťuje zdravý barevný nádech po celý den,sděluje Diana, proč si vybrala právě Facefinity tvářenku. Tvářenku nanáším krouživými pohyby, a to na hranici předchozího konturování,popisuje postup líčení ve videu. 

Při dokonalém make-upu je důležité jak produkt nanášíte a krouživými pohyby máte šanci postupně barvu přidávat a nebo při delším zapracovávání zjemnit silnější odstín. Pokud by se vám tvářenka zdála moc výrazná, můžete se vrátit k pudru a lehce odstín zjemnit. 

Nezapomeňte na rozjasňovač

Aby výsledný look působil přirozeně, je třeba na závěr celý make-up projasnit rozjasňovačem. Ten aplikujeme zejména na místa, kde se odráží světlo. Hlavně tedy na vršek lícních kostí a trochu můžeme dodat i na kořen a špičku nosu a nad horní ret,uzavírá Diana vyprávění o správném konturování obličeje. 

Co se týče rozjasňovače, tak i tentokrát vsadila Diana na značku Max Factor. Jednalo se o pudrový rozjasňovač se zlatavým nádechem, který se díky hedvábně jemnému a lehkému složení snadno roztírá a vydrží na pleti celý den. Navíc je dostupný v několika odstínech, takže pokud máte po létě opálenou pokožku, můžete sáhnout i po tmavší barvě. Rozjasňovač by se měl přirozeně propojit s odstínem vaší pleti. 

Jestli i vás zajímá, jak správně konturovat obličej, prohlédněte si naši fotogalerii, kde na vás čeká přesný postup.

Související články

Další články