Kosmetické vychytávky: Jak používat rozjasňovač a na co si dát pozor

Kosmetické vychytávky: Jak používat rozjasňovač a na co si dát pozor
Zdroj: Freepik.com
Pomocí highlighteru rozjasníte pleť, bude vypadat svěžeji a zdravěji.S rozjasňovačem to ale nepřehánějte, aplikujte jej štětcem pod obočí, do koutku oka, nad srdíčko horního rtu nebo na lícní kosti.
Na trhu jsou pudrové rozjasňovače, často jako paletky více odstínů.
Tyčinkové highlightery jsou velice praktické, i zde ale doporučujeme nanášet jej štětečkem.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Rozjasňovač neboli highlighter. Tento výraz potkáváme ve spoustě ženských časopisů, v příspěvcích blogerů i v kosmetických prodejnách. Co to vlastně je a jak by se měl tento kosmetický přípravek správně používat? Přečtěte si, proč je třeba mu věnovat pečlivou pozornost.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 02. 02. 2021 09:00

Každá z nás chce mít krásnou pleť a působit svěžím a mladistvějším dojmem. Z různých důvodů si ale občas musíme pomoci nějakou kosmetickou vychytávkou. Jednou z nich je i takzvaný highlighter. O co jde?

Co je highlighter?

V překladu to znamená „rozjasňovač“. A teď už je vlastně celkem jasné, k čemu slouží. S jeho pomocí dokážete pleť na správných místech náležitě rozzářit, díky čemuž vypadá zdravěji a mladistvěji. Správnými tahy dokážete modelovat obličej podobně jako při konturování, zde si ale hrajete se světlem. Pokud chcete, aby vaše pleť skutečně zářila, bez rozjasňovače se neobejdete.

Rozjasňovače mohou být pudrové, tekuté nebo v tyčince. Stačí tak najít ten, který vám nejvíce vyhovuje. Často jsou také součástí paletek s tvářenkami, bronzery nebo make-upy.

Kam všude jej můžete aplikovat?

Highlighter lze dát hned na několik míst na obličeji. Základní pravidlo ale je vybírat si ty nejvystouplejší části obličeje. Nanesením rozjasňovače pod obočí, myšleno pod celou jeho délku, se postaráte o to, že vaše obočí bude hned vypadat upravenějším dojmem.

Zkuste ho aplikovat do vnitřního koutku oka. Tak se vám totiž rozzáří pohled a nikdo si ani nevšimne, že jsou vaše oči zrovna unavené. Pokud si rozjasňovač nanesete nad srdíčko horního rtu, vykouzlíte rázem dojem plnějších rtů. Highlighter se dá však nanést i na lícní kosti.

Na co si dát pozor?

Pokud ale nechcete vypadat jako disko koule, nikdy jej nenanášejte na velkou část obličeje. Pro nejlepší výsledek rozjasňovač aplikujte malým štětcem a opravdu jemně přidávejte produktu na pleť.

Jestliže máte světlou pleť, volte spíše narůžovělé odstíny. Pokud je vaše pleť tmavší nebo jste zrovna opálená, nebojte se ani zlatých odlesků.

Rozjasnění přitahuje pozornost. V případě, že vás třeba trápí větší nos, rozhodně na něj přípravek nenanášejte. Spíše připoutejte pozornost ke svým krásným očím nebo plným rtům.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články