Jak posílit nehty zcela přirozenou cestou: Zkuste trik proti upírům

Jak posílit nehty zcela přirozenou cestou: Zkuste trik proti upírům
Zdroj: Freepik
Pro jaký lak na nehty se rozhodnete, záleží na tom, jaké oblečení nejčastěji nosíte.
K péči o nehty výrazně přispívají kvalitní pomůcky napomáhající šetrné úpravě. 
Každý typ nehtů vyžaduje jiný tvar, Nezapomeňte, že pilujete vždy jedním směrem.
O nehty je třeba pečovat minimálně jednou týdně. Domácí péči střídejte s péči odbornice v manikérském salonu, která vám poradí konkrétní prostředky pro váš typ rukou. 
+ 2 fotky+ 3 fotky

Mít silné nehty je snem snad každé ženy. Není divu, upravené a hezké ruce jsou dnes téměř už povinností. Mnoho žen má ale stejný problém – nehty nerostou dostatečně rychle, případně se často lámou a jsou velmi slabé. Přečtěte si následující tipy, jak své nehty posílit zcela přírodní cestou.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 14. 01. 2021 09:00

Nezdravě vypadající nehty vám příliš parády neudělají. Jejich revitalizaci hravě zvládnete přírodní cestou. Výhodou je, že všechny postupy pak mohou sloužit i jako prevence před případným návratem potíží.

Důvody lámavých nehtů

Pokud nehty něco trápí, rostou nerovnoměrně, šupinatí se, nemají přirozenou barvu, nejsou lesklé, a hlavně se lámou. Nejprve je tedy potřeba poznat příčiny těchto problémů. Ty mohou být následující:

  • používání agresivních čisticích prostředků bez rukavic
  • mytí či koupání v opravdu horké vodě
  • používání nehtů k nevhodným činnostem, jako je otvírání, škrabání apod.
  • kousání nehtů, vkládání prstů do úst
  • agresivní pilování
  • neustálé používání laků na nehty a jejich nevhodný výběr
  • nutriční nebo vitaminové nedostatky
  • nedostatečná hydratace rukou
  • kouření

Česnek

Česnek je asi nejznámější přírodním složkou, která je účinná proti množství neduhů. V případě nehtů napomáhá jejich růstu a brání tvorbě bakterií.

Smíchejte si jeden rozdrcený stroužek česneku s šálkem vody a šťávou z citronu. Vložte do malého hrnce a přiveďte k varu. Směsí si natřete nehty a nechte působit, ideálně přes noc. Pokud si dáte na ruce kosmetické rukavice, uděláte úplně nejlíp.

Zelený čaj

Pokud bojujete s plísněmi, vyzkoušejte zelený čaj. Uvařte si šálek vody a v něm vylouhujte sáček se zeleným čajem, a to alespoň 20 minut. Poté sáček vyjměte a přidejte 2 kapky oleje z čajovníku. Následně ponořte nehty do směsi a vydržte alespoň 5 minut. Stejný postup opakujte 2x týdně a uvidíte, jak vaše nehty zesílí.

Okurka

Poslední trik je za pomocí okurky, která vaše nehty náležitě hydratuje. Okurku pořádně omyjte, aby na ní nezůstaly bakterie. Poté ji vložte do mixéru. Do připravené směsi nakapejte pár kapek olivového oleje. Vložte do směsi prsty a nechte alespoň 15 minut působit. Poté ruce vyjměte, ubrouskem otřete okurku a nakapejte si pár kapek olivového oleje na nehty a jemně masírujte. Věřte nám, že tuto proceduru budete milovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články