Beauty trendy pro rok 2021: Co se kvůli pandemii změnilo?

žena, make up
Zdroj: Freepik.com

Medavita, dezinfekční gel na ruce s tea tree a levandulovým olejem
Sephora, maska na ruce
GUERLAIN, hydratační pleťová emulze
Purity Vision Rose, hydratační krém s růží+ 2 fotky+ 3 fotky

Po opravdu bouřlivém roce všichni tak trochu toužíme po kosmetické přestávce. Přece jen, byli jsme nuceni stát se přes noc svými vlastními kadeřníky, kosmetičkami, manikérkami. Toužíme tak více než kdykoli jindy se opět nechat rozmazlovat odborníky. Všechny významné kosmetické značky na události roku 2020 reagují a přináší upravené kosmetické trendy.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 05. 01. 2021 09:00

Pandemie koronaviru přinesla řadu nových věcí, jednou z nich je i péče o tělo. Pojďme se podívat na to, jak se proměnila péče a na co všechno si budeme zvykat.

Zvýšená hygiena

Mýdlo na ruce a dezinfekce asi není to nejzajímavější z kategorie krásy, ale co se dá dělat. Většina kosmetických značek se pouští i do tohoto segmentu, a my si tak můžeme dopřát skutečný luxus. Své o tom ví například značky Byredo, Diptyque nebo Nest Fragrances. Nejenže budou vylepšeny vůně a obaly, produkty budou více hydratační, aby ulevovaly i pokožce po tvrdém roce s dezinfekčními gely.

Transparentnost obsahu

Průzkumy ukázaly, že značky vyrábějící produkty pro péči o pleť, které propagují transparentnost složek, získávají na popularitě. Spotřebitelé chtějí vědět, co jejich výrobky obsahují, a to oprávněně. Tento zvýšený tlak způsobil, že společnosti směřovaly k udržitelnějším recepturám, ať už prostřednictvím balení, formulací, nebo snižování uhlíkové stopy.

Pokročilá ochrana před modrým světlem

Kvůli pandemii se téměř všechno v našem životě změnilo na digitální. Přestože škodlivé účinky modrého světla na pokožku nejsou žádným tajemstvím, společnosti objevují inovativnější přísady, které mohou proti těmto účinkům bojovat, například růže nebo kurkuma.

Péče i pod rouškou

Celý svět je stále zahalen do roušek. Pokožka pod nimi je však citlivá a často podrážděná. Dalším kosmetickým trendem tak budou uklidňující spreje na obličej a masky s oxidem zinečnatým.

Skinimalismus

O jednu pandemii později je make-up bez make-upu zpět. Podle zprávy Pinterest 2021 Trends Predictions je novým zábleskem make-upu překvapivě totiž to, že lidé nenosí make-up. Ztrácejí komplikovanou rutinu líčení, aby přijali jednoduchou krásu a ukázali světu svou přirozenou strukturu pokožky se zářivou pletí a třeba i viditelnými pihami.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články