Dopřejte pleti oddychový čas: A připravte ji na horší časy

hydratace, pleť, okurka
Zdroj: Freepik.com
Jednorázové hydratační masky s černým čajem, 482 Kč/33 kusůSada sedmi textilních pleťových masek, 349 Kč.Plátýnková maska s hydratačním a zklidňujícím účinkem, 49 Kč.Hydratační obnovující a okysličující gelová maska, 515 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

V létě jsme si užívali slunce a koupali se v jeho paprscích. Nyní na podzim je čas napravit škody, které na pokožce zanechalo, nechat ji odpočinout a připravit ji na další zatěžkávací zkoušku – na zimní mrazivé počasí. Nejlepší způsob je kvalitní hydratace.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 16. 10. 2020 10:00

Sluncem namáhaná pokožka má tendenci vysychat a to, i když o ni pečlivě pečujeme. To vede k předčasnému stárnutí, ztrátě pružnosti a tvorbě vrásek. Jak tedy můžeme pokožce pomoci s regenerací?

Pleť nezanedbávejte

Jak jsme již zmínili, pleť se s příchodem podzimu začíná vysušovat a projevují se všechny letní prohřešky. Je tedy nutné ji dostatečně hydratovat a věnovat jí zasloužený čas, pozornost i finanční prostředky.

Každé období chce svoje

Tak, jako podle sezony měníme oblečení a boty, i kosmetiku je třeba střídat. Řada žen se na podzim i v zimě věnuje své pleti úplně stejně jako v průběhu roku a používá stejné krémy a kosmetické přípravky po celý rok. A to není správně.

V každém ročním období bychom měli pleti věnovat odpovídající péči. Například chladné a větrné počasí, které s podzimem přichází, pleť vysušuje. Navíc začínáme přecházet z venkovního chladu do přetopených místností, což pleť extrémně zatěžuje. Je tedy třeba přizpůsobovat péči aktuálním potřebám.

Umět si vybrat

Právě správný výběr krémů a make-upu umožní, aby pleť byla ideálně vyživována, hydratována, zklidněna a posílena vhodnými látkami.  Doporučujeme například intenzivní hydratační krém s termální vodou se zklidňujícími a vyživujícími složkami. Zapomínat by se nemělo ani na péči o oční okolí: intenzivní hydratací můžete redukovat jemné vrásky, nepříjemné otoky a potlačit projevy únavy.

Hydratace pro krásu

Mějte stále na paměti, že jen hydratovaná pleť je jemná na dotek a odolná proti okolním vlivům. Pravidelnou hydratací můžeme redukovat drobné vrásky. Na trhu je již nyní celá řada krémů s vhodnými revitalizačními účinky, jako je třeba multifunkční revitalizační CC krém (hydratační krém, sérum proti vráskám, make-up a korektor v jednom) s SPF 10, jenž se zaměřuje na korekci nedokonalostí pleti a zároveň na jejich příčinu.

Je všeobecně známo, že jako ochrana před vnějšími vlivy fungují i make-upy a většina z nich obsahuje i důležitý SPF (ochranný faktor).

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články