Nejlepší kamarád vaší pokožky je stimulační droga, kterou si většina z nás dopřává denně

káva
Zdroj: Pixabay
Přírodní balzám na rty s výtažky kávy, 128 KčRučně vyráběné mýdlo s kávou pro normální pokožku, 149 KčRelaxační krémové tekuté mýdlo s kofeinem a olivovým olejem, 46 KčOrganický výtažek z plodů Acai zásobuje vaše tělo energií a organický olej z kávy omlazuje pleť, 89 Kč+ 3 fotky+ 4 fotky

Pořádný hrnek kávy na rozjezd dne a šálek cappuccina odpoledne s kámoškou. Kávu v různé podobě pijeme a milujeme, ale kofein má blahodárné účinky i na pleť či vlasy v podobě krémů a peelingů. Pojďme si popovídat o tom, co všechno dokáže kávová kosmetika.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 30. 09. 2020 12:30

Ani lékaři nejsou zajedno v tom, do jaké míry je pití kávy pro organismus prospěšné či nikoli. Prokázané ale jsou přímé účinky kofeinu na pleť a vlasy, tedy ne zprostředkovaně přes nápoj, ale v kosmetice, která ji přímo opečovává – pleť je po něm svěží a vlasy přestávají vypadávat.

Pleť v kondici

Možná jste nevěděli, že kofein umí najít buňky poškozené UV zářením a vrátit je zase zpět do kondice. To oceníte právě nyní, když dostáváte pokožku zpět do formy po letním slunečním maratonu. Další úžasnou vlastnost oceníte například po probdělé noci. Díky tomu, že kofein dehydratuje, tak zároveň i snižuje otoky a proto je oblíbenou složkou krémů na oční okolí. Účinně pomáhá od únavových váčků pod očima.

Nenáviděná celulitida

Boj proti ní je nekonečný a dříve nebo později se do něj pustíme každá. Pokud už jste si pořídila libovolný krém proti celulitidě, možná jste zaregistrovala v jeho složení právě kofein. Nachází se tam pro svoji již zmíněnou schopnost dehydratovat, díky které zmenšuje tukové buňky a pomáhá vyhlazovat kůži. Nepočítejte ale, že se večer natřete kávovým krémem a do rána je vaše pleť vypnutá a bez dolíčků. Budete-li krémy používat pravidelně a současně nezapomenete pokožku masírovat a dodržovat zdravou životosprávu, časem budou ďolíčky na stehnech a zadečku výrazně menší.

Nádherné vlasy

Domácí kosmetika doporučuje vyrobit si kávový kondicionér. Po jeho použití budou vlasy pevnější a hebčí. Káva se také přidává do hennové směsi na barvení, které propůjčí krásný tmavý odstín.

Ale kávu respektive kofein používá i komerční kosmetika a jeho účinky byly potvrzené i vědeckými studiemi. Kofein patří mezi nejznámější stimulanty, buňkám dodá energii a ty se pak lépe reprodukují. Výsledkem je rychlejší růst vlasů jak u mužů, tak u žen.

Kromě pozitivního účinku na růst a zpomalení vypadávání vlasů výzkumy jednoznačně potvrdily správné pronikání kofeinu z šampónů do vlasové struktury. Kofein byl ve vlasech prokazatelný dokonce i po 24 hodinách od umytí vlasů.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články