Krásná po kávě: Tipy a triky pro lesklé vlasy i pružnou pleť

Krásná po kávě: Tipy a triky pro lesklé vlasy i pružnou pleť
Zdroj: freepik.com

Ráno si dopřejete hrnek kafe, abyste nastartovala den, a odpoledne zajdete s kamarádkou na kafíčko. Kdo miluje kávu, život bez ní si neumí představit. Možná ale zapomínáte, že káva se dá použít i jako součást domácí kosmetiky.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 04. 09. 2020 10:00

Vyzkoušejte levnou a účinnou domácí kosmetiku a garantujeme vám, že litovat nebudete. Naopak, je docela dobře možné, že ke drahým a navoněným průmyslově vyráběným krémům a maskám se už nebudete chtít vrátit.

Proč to funguje

Jak každá z nás dobře ví, káva obsahuje kofein, který má stimulační účinky nejenom pro náš metabolismus, ale i pro pleť, kterou dokonale prokrví. Po ranní masáži kávovým peelingem bude vaše pokožka krásně jasná a perfektně vypnutá. Nebo vyzkoušejte večerní kúru proti celulitidě, výsledky vás zcela jistě mile překvapí. A kávový balzám je hotové požehnání pro unavené a suché vlasy.

Peeling na pokožku

1 lžíce hrubě mleté kávy

necelá lžička olivového oleje (nebo mandlového)

1 lžíce bílého jogurtu

Kávu smíchejte s krémem a olejem a naneste na dobře očištěnou pleť ale suchou pleť. Pomocí prstů peeling rozetřete (vynechte okolí očí a rty) a kroužením lehce pokožku masírujte a čistěte. Zhruba po pěti minutách péče peeling jemně omyjete a pleť ošetřete zklidňujícím krémem nebo okurkovým zábalem.

Zábal na vlasy

2 lžíce vody

1 žloutek

1 lžička olivového oleje

1 lžička jemně mleté kávy

Všechny ingredience smíchejte na kašičku a nechte chvíli odležet. Naneste na celou délku vlasů – uvedené množství je na vlasy krátké po ramena, pro delší přiměřeně násobte množství surovin. Hlavu si zabalte do nahřátého ručníku a nechte působit alespoň deset minut. Poté masku smyjte vlažnou vodou. Pozor, při vysoké teplotě vody by se vám žloutek srazil a z vlasů by nešel smýt.

Masážní krém proti celulitidě

1 lžíce hrubě mleté kávy

2 lžíce mořské soli

1 lžíce olivového oleje

3 kapky esenciálního oleje (citron)

Suroviny dobře promíchejte a naneste na problematické partie a krouživými pohyby důkladně masírujte. Jenom ruka vám ale stačit nebude, nejlepších výsledků dosáhnete, když použijete speciální masážní kartáč nebo žínku. Krém je především určený jako prevence, ale dobrých výsledků dosáhnete i při zahlazování již viditelné celulitidy. Krém poté dobře opláchněte sprchou a pro zklidnění ošetřované partie natřete výživným pleťovým mlékem.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články