Krásný krk a dekolt bez vrásek: Jen tři kroky a budete mít dekolt jako vévodkyně Kate

vevodkyne Kate
Zdroj: instagram.com/theroyalfamily/
Krém na na krk a dekolt série Natura Siberica s liftingovým efektem pomáhá účinně uchovat tonus pleti, 249 KčZpevňující péče z řady Sérum Végétal napomáhá zpevňovat pleť a vyhlazovat vrásky, 899 Kč.Zpevňovač na krk a dekolt Regenerist Olay, 591 Kč.Modelační krém Body Diet 24 pro zpevnění dekoltu, 73 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Projevy stárnutí my ženy nemáme rády a tak o sebe pečujeme, abychom ošálily gravitaci i dehydrataci. Jenomže pokožka krku a dekoltu nás častokrát prozradí. Měly bychom tedy i o ni správně pečovat a oddálit vrásky i skvrnky.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 14. 10. 2020 10:00

Když je nám pětadvacet, stárnutí je ještě strašně daleko. Ale jakmile se přehoupne třicítka, už bychom měly zpozornět a začít o sebe víc pečovat. Se čtyřicítkou na krku by pak už měla být každodenní péče samozřejmost.

Proč právě dekolt

Je to nespravedlivé, že naše největší chlouba – dekolt, stárne tak výrazně a viditelně a jen těžko se s tím dá něco dělat. Dekoltem nemyslíme jen výstřih, nazývá se jím i oblast krku, šíje a horní část trupu, tedy i ramena. Tato oblast je prakticky neustále vystavovaná povětří a slunci, přesto je zde pokožka velmi tenká, citlivá a má málo mazových žláz i podkožního tuku. Právě proto si zaslouží pravidelnou a především brzkou péči, zanedbání vede k předčasnému stárnutí pleti, tvorbě vrásek a povislé kůži.

Heslo hydratace

Toto slovo mějte opravdu neustále na paměti, jelikož chcete-li stárnutí dekoltu opravdu zabránit, používejte pravidelně pečující hydratační krém nebo tělové mléko s obsahem koenzymu Q10, jenž ochraňuje buňky před předčasným stárnutím a toxiny. Potom máte velkou šanci, že vaše pokožka na krku a v dekoltu zůstane krásně hebká a pevná.

Pečujte o sebe denně

Většinou přemýšlíte o pokožce obličeje a natíráte ji alespoň dvakrát denně pečujícími krémy a chráníte mejkapem. Naučily jste se už i ošetřovat ruce, které si to samozřejmě také zaslouží. Teď je tedy čas věnovat se dalšímu kousku těla, který přímo volá po péči, protože i tato oblast je vystavena nebezpečnému UVA a UVB záření. Používejte proto podobný ochranný krém před sluncem, jakým natíráte pleť, a především nezapomínejte pokožku krku a dekoltu čistit spolu s pletí. To je bohužel velmi častý nešvar, ale uvědomte si, že pokud nejste zachumlané až po uši, váš dekolt ohrožuje i smog a další nečistoty. Proto od teď, když se večer odličujete, zapojte do své rutiny i tyto partie.

Tři kroky ke kráse

1. Každý den večer, než jdete spát, věnujte čtvrt hodinky jenom sobě a pečlivě se odličte. Vyčistěte si pokožku obličeje, krku, ramen a výstřihu micelární vodou.

2. Nejenom obličej, ale i oblast dekoltu volá po pravidelném peelingu, jímž pleť zbavíte odumřelých buněk. Spolu s peelingem si pokožku zároveň masírujete a tím ji prokrvíte a podpoříte krevní oběh.

3. Dopřejte si hydratační masku alespoň jedenkrát do týdne. Můžete použít některou z hotových anebo si vyrobit vlastní, příklad medovou, kterou opět nanesete na tvář i celý dekolt.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články