Máte ruce zničené dezinfekcí? Naložte je do oleje a budou jako hedvábí

ruce, desinfekce
Zdroj: freepik.com
Hebký balzám bez parfemace Feelo obsahuje mandlový olej a včelí vosk a jemně pečuje o citlivou, suchou a popraskanou pokožku. Mandlový olej je jemný, krásně se vstřebává.  I vaše nehty získají přirozeně zdravý vzhled. 206 KčZázračný balzám na ruce Wooden Spoon zachrání poškozenou, popraskanou pokožku v důsledku mrazivého počasí či častého používání čisticích prostředků. 299 kčHavlíkův krém na ruce - Krásné ruce je vyvinut pro každodenní péči o pokožku rukou a paží. Vybraný komplex olejů a extraktů, poskytují optimální výživu rukám se suchou pokožkou, popraskanými místy a záděry. 863 KčKaramelové máslo na ruce poskytuje pocit dobře upravené a hedvábně hladké pokožky rukou. Obsažený glycerin má silný hydratační účinek, vitamin E chrání před ztrátou vody a neutralizuje volné radikály a D-panthenol má zklidňující účinek na podrážděnou pokožku a její zarudnutí, zlepšuje lipidovou bariéru pokožky a vykazuje změkčující účinek. 149 kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Jakákoli dezinfekce dává pokožce rukou pořádně zabrat. Kůže je přesušená, podrážděná a svědí. Dokonce hrozí vznik nepříjemného ekzému. Pomůže jenom důkladná péče a zábaly.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 23. 09. 2020 10:00

Bez ohledu na to, jestli ruce dezinfikujete, nebo ne, je jejich pokožka mnohem víc namáhaná než na ostatních partiích těla. V létě na ni svítí celý den slunce, v zimě trpí přechody z mrazivého prostředí do tepla a ani podzimní sychravé počasí jí nesvědčí.

Stále vyživujte pokožku

Stále a vždy mějte po ruce klasický výživný krém, kterým byste si ruce měli ošetřit poctivě po každém umytí. Proto mějte malou tubičku v kabelce, kelímek v zásuvce stolu v zaměstnání, doma v kuchyni poblíž dřezu a jedno balení samozřejmě i v koupelně.

Pro denní péči volte krémy lehké konzistence a na noc si dopřejte poctivý zábal hutného krému anebo oleje.

Hýčkejte si ruce

Dopřát si jednou za čas manikúru to není žádný přepych nebo zhýčkanost. Vždyť si nemusíte aplikovat gelové drápky, ale jen nechat ošetřit kůžičku kolem nehtů a hlavně dopřát masáž rukou. Ruce se prokrví, zahřejí a pokožka zvláční a krásně hydratuje. Na masáže se používají speciální krémy a oleje. Výhodou je, že si je můžete provádět i sami na sobě anebo vzájemně s partnerem.

Důkladná péče

Hodně namáhanou pokožku na rukou dáte dohromady přes noc dohromady zábalem. Jediné, co budete potřebovat, je výživný krém nebo olej na ruce a bavlněné rukavice.

Večer, než půjdete spát, natřete si ruce opravdu velmi důkladně a silnou vrstvou, navlékněte rukavice a ulehněte. Asi bude lepší i upozornit partnera, co se chystáte dělat, aby se vás náhodou nelekl. Ráno, až si rukavice stáhnete, budete překvapená, jak máte krásně hebkou ručku jako zamlada a vláčnou kůžičku kolem nehtů.

Olejová lázeň

Dopřejte svým rukám čas od času ještě důkladnější péči a připravte jim olejovou lázeň:

Do umyvadla nalijte vlažnou vodu, měla by mít optimálně teplotu těla a přilijte 2 lžíce olivového oleje, můžete použít také mandlový nebo růžový. Do lázně ponořte obě ruce a chvíli, asi tak deset minut, v ní setrvejte. Nakonec ruce jen jemně otřete měkkým ručníkem – neomývejte.  Kromě toho, že pokožku kvalitně regenerujete, vyživíte i nehty.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články