Nebojte se kosmetiky z konopí: 5 důvodů proč ji vyzkoušet

Nebojte se kosmetiky z konopí: 5 důvodů proč ji vyzkoušet
Zdroj: Freepik.com
Koupelová sůl s vůní čerstvého konopí a s minerály v ní obsaženými, 139 Kč.Konopný výživný krém s kmenovými buňkami, 263 Kč.Přírodní pleťový krém s konopným esenciálním olejem, 263 Kč.Konopný noční pleťový krém, 119 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Váháte, zda svoji pokožku ošetřit kosmetikou s přidaným konopím? Děláte velkou chybu. Krémy, mýdla, oleje i balzámy řeší řadu nepříjemných kožních problémů. Poradí si s akné, ekzémy, dehydratací i mastnou pletí.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 19. 11. 2020 12:00

Konopí máme spojené se společensky nepřijatelnou drogou. Faktem je, že nadužívání THC opravdu narušuje centrální nervovou soustavu a má špatný vliv i na sociální zařazení uživatele. Na druhou stranu je ale třeba konstatovat, že pokud se látka správně zpracuje, může se stát skvělou součástí nejrůznějších kosmetických nebo léčivých přípravků.

1. Čistě přírodní produkt

Nejste-li příznivci chemických sloučenin, určitě pečlivě zvažujete složení kosmetických přípravků, které používáte. U konopí si můžete být jisti původem. Jedná se opravdu o přírodní produkt. A těšit vás může i vědomí, že podporujete zdraví nejenom svoje, ale i celé planety.

2. Bezpečná kosmetika

Jak je známo, existuje několik druhů konopí. Pro potřeby kosmetického průmyslu se nejčastěji využívají semena konopí setého. Nebojte se, obsahují jen stopové množství THC a splňují přísné normy orgánů EU. Takže se skutečně nemusíte obávat, že by kosmetika snad měla vedlejší účinky, nebo dokonce byla návyková.

3. Účinná mast

Asi nejčastější využití v domácnosti najde obyčejná konopná mast. Bez obav ji můžete použít při popáleninách, odřeninách, pohmožděninách, řezných ranách, zánětech či otocích žil. Účinná je také během menstruačních a revmatických bolestí, migrénách a bolestech hlavy vůbec. Naprosto nedocenitelná je i při léčbě oparů, lupénky nebo atopickém ekzému. Pomáhá také při péči o nohy, kdy odstraňuje plísně a kuří oka. Jako obklad na hrudník se osvědčila při zánětech průdušek, bolesti v krku a astmatu.

Mast si můžete vyrobit i doma, kdy bází je vepřové sádlo, kokosový olej nebo bambucké máslo.

4. Pleťové krémy

Pro svoji pleť nemůžete udělat nic lepšího než ji ošetřovat krémy s konopnými výtažky. Snadno se vstřebávají, jsou antibakteriální a dobře pleť ošetří. Protože každý typ pokožky vyžaduje jinou péči, nejsou krémy univerzální. Vybírat můžete z denních, nočních, očních, hydratačních, regeneračních, krémů na ruce či nohy atd.

5. Hebké vlasy

Konopné šampony jsou určené pro všechny typy vlasů, dokonce i poškozené, suché a barvené. Obsahují konopný olej za studena lisovaný ze semen. Vlasy jsou nejenom lesklé a zdravé, ale šampony prospívají i pokožce hlavy. Pomáhají při vypadávání vlasů i tvorbě lupů.

Látky obsažené v konopí vlasy vyživují, hydratují, tvarují, dodávají jim lesk a objem, používají se tedy i pro kondicionéry.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články