Ranní maska: Jen tři minutky a je z vás kráska

maska, pleť
Zdroj: Freepik.com

Každá lapálie má v sobě alespoň špetku pozitivního. Berme to tak, že teď, když nemůžeme ven, máme alespoň čas na věci, které jindy odsouváme nebo šidíme. Například péči o sebe a svoji pleť.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 23. 10. 2020 11:00

Kdy jindy bychom měli například čas na ranní masku. Přitom pleti vysloveně prospívá. Ranní maska nejenom že vyčistí pleť od nečistot, mazu i potu (tělo totiž přes noc vyloučí až dvě deci potu!), ale zároveň pokožku vyživí, hydratuje a dokonale připraví na nový den.

Po probuzení

Hned jak ráno vstanete, nepospíchejte hned do koupelny, ale zahněte do kuchyně, kde si na lačno dopřejte jeden jogínský trik – vypijte sklenici vlažné vody s čerstvě vymačkanou šťávou z půlky citronu. A víte, proč je tento nápoj tak skvělý? Okamžitě hydratuje organismus zevnitř, tedy tím i pleť, vy spolu s ní dodáte tělu vitaminy a antioxidanty, nastartujete zažívání, které má také vliv na čistou a zdravou pleť. No a navíc vám citronová voda dodá energii na celý den.

Tři kroky péče

Je vysušená a málo hydratovaná. Pokožku většinou jen omyjeme vodou nebo ji otřeme pleťovou vodou a naneseme krém. Pokud přidáme ještě jeden krok do našeho programu péče, ranní masku, dodáme pleti hned ráno potřebnou dávku výživy a vitamínů.

Vhodnou masku naneseme ráno po probuzení na ještě nevyčištěnou a neomytou pleť. Necháme působit 3 minuty a opláchneme vodou. Následně aplikujeme vhodný denní krém.

Proč právě ráno

Ve velkých městech je pleť každodenně vystavena prachu, elektronickému smogu a dalším nežádoucím exhalacím, jejichž částice pronikají póry do pokožky a velmi zatěžují a poškozují pleť. Ale přirozená regenerační schopnost pleti, která mimo jiné zahrnuje i vyloučení nečistot, není dostačující. Pleť je povadlá, zašedlá a objevují se předčasné vrásky a různé nerovnosti pleti. Pokud ráno věnujete 3 minuty času očištění pleti ranní maskou, odměnou vám bude krásná, rozjasněná a zdravá pleť.

Všední den

Pokud pracujete v klimatizovaných kancelářích, je velice důležité právě ráno dopřát pleti pravidelnou dávku hydratace – pro tento případ jsou naprosto skvělé hydratační spreje, které můžete aplikovat i přes make-up. Použít můžete i termální vodu ve spreji.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články