Avokádová pleťová maska 5krát jinak pro každý typ pleti

Je neuvěřitelné, kolik prospěšných tuků, bílkovin, draslíku a vitaminů A, D, E a B obsahuje.
Zdroj: Pixabay.com

Avokádo se právem řadí mezi superpotraviny. Je neuvěřitelné, kolik prospěšných tuků, bílkovin, draslíku a vitaminů A, D, E a B obsahuje. Tento vitaminový nášup udělá na vaší tváři doslova divy. Toužíte po hladké, jemné a zářivé pokožce? Vyzkoušejte těchto 5 kombinací pro různé typy pleti.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 18. 07. 2018 15:02

1. Jednoduchá avokádová maska

Avokádový olej má podobné účinky jako kokosový nebo arganový. Snadno se vsákne do pokožky a zanechává ji jemnou a hladkou. Díky vysokému obsahu vitaminů navíc dodává pleti pořádnou výživu. Výsledkem je zářivá, zdravě vypadající pleť.

Ingredience:

půlka avokáda

Příprava:

Rozmixujte půlku avokáda dohladka. Pečlivě ho naneste na pleť a nechte ho tam 10 až 20 minut. Setřete ho pomocí ručníku navlhčeného v teplé vodě.

2. Proti vráskám: Avokádová maska s medem

Med oplývá schopností ničit bakterie. I ty, které způsobují akné. Obsahuje také antioxidanty zpomalující proces stárnutí. Avokádová maska s medem pokožku vypne a zpevní. Ocení ji tak zejména ženy se zralou pletí.

Ingredience:

polovina avokáda a polovina lžíce medu

Příprava:

Rozmixujte avokádo dojemna a přidejte med. Vše zpracujte tak, aby vznikla pasta. Naneste masku na pleť a nechte ji působit 15 až 20 minut. Omyjte ji teplou vodou a osušte tvář jemně ručníkem.

3. Proti akné a černým tečkám: Avokádová maska s vejcem

Nadměrná mastnota je nepřítelem všech žen, které se potýkají s akné nebo černými tečkami. Bílek s odstraněním nežádoucího mazu pomůže. A jako bonus pleť zjemní a vypne. Tuto masku se doporučuje aplikovat před sprchou. Její odstranění totiž vyžaduje o trochu více trpělivosti a zanechává nepořádek.

Ingredience:

půl avokáda a jedno vejce

Příprava:

Rozmixujte avokádo s vejcem. Naneste masku na vyčištěnou tvář od brady výše. Ideálně vleže – je trochu řidší. Nechte ji účinkovat 15 až 20 minut. Odstraňte zbytky teplou vodou.

4. Omlazující avokádová maska s ovesnými vločkami

Ovesné vločky odstraňují odumřelé pleťové buňky, kvůli kterým vypadá vaše tvář starší. Zároveň odstraňují přebytečný kožní maz.

Ingredience:

půl avokáda a půl lžíce ovesných vloček

Příprava:

Smíchejte avokádo s ovesnými vločkami a hmotu rozmixujte. Naneste ji na suchou tvář krouživými pohyby. Po 15 až 20 minutách ji jemně smyjte teplou vodou a pleť osušte.

5. Vyživovací avokádová maska s jogurtem

S přídavkem jogurtu dostane vaše pleť ještě více vláhy. Navíc mléčná kyselina zničí bakterie způsobující akné a pomůže zachovat pH v rovnováze.

Ingredience:

půl avokáda a lžíce bílého, přírodního jogurtu

Příprava:

Rozmixujte avokádo s jogurtem, aplikujte ho na čistou pleť a nechte jej účinkovat 15 až 20 minut. Odstraňte ho z pleti teplou vodou. Nakonec tvář opláchněte studenou vodou, aby se uzavřely póry.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články