Pečujte o pleť jako profesionálka: První vrásky vyhladí maska z aktivního uhlí

pleťová maska
Zdroj: freepik.com

Aktivní uhlí dobývá svět a přitom to není nic mimořádného, s čím byste se v životě nikdy nesetkali. Určitě alespoň jednou vám ho lékař předepsal… a nyní si ho můžete i nanést na tvář v podobě pleťové masky.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 18. 09. 2020 09:00

Aktivní uhlí se běžně používá jako léčebný prostředek při průjmových onemocnění, dříve se vyrábělo pyrolýzou zvířecích kostí, dnes se ale používají kokosové skořápky, dřevo nebo černé uhlí. Má pórovitou strukturu a velký vnitřní povrch, také proto dokáže účinně vstřebat velké množství látek.

Aktivní uhlí

Kromě již zmíněných zažívacích obtíží se aktivní uhlí používá i v kosmetice a to především k hydrataci a čištění pokožky obličeje, jako peeling anebo je obsahuje mýdlo. Dokonce se jím prý dají i čistit a bělit zuby. Průmyslově připravené výrobky bývají účinnější než ty domácí, ale to proto, že kombinují větší množství účinných látek. Domácí produkty jsou čisté a hlavně mnohonásobně levnější!

Černá maska

Účinně hydratuje a čistí pleť od nepříjemných černých teček a uvolňuje ucpané póry, odstraňuje toxiny. Pupínky a akné nejsou problém, který trápí jen dospívající děti, vyskytují se i na pleti dospělých žen. Objeví se jako první předzvěst blížící se menstruace, ale signalizují i menopauzu.

Maska si poradí i s mastnou pletí a při dlouhodobějším a pravidelném používání pleť vyhladí a vypne, čímž a zmizí první lehké vrásky.

Domácí výroba

Potřebujete: 1 lžičku aktivního uhlí, 1 lžíci kokosového oleje a několik kapek esenciálního oleje (tea tree) a 1 lžíci kosmetického jílu

Postup: Pokud používáte uhlí v tabletách nebo kapslích, rozmačkejte je na prášek a nasypte do třecí misky. Přidejte všechny další suroviny a míchejte, dokud nevznikne hladká pasta. A to je celé kouzlo.

Aplikace masky

Maska bude mnohem účinnější, když si předem otevřete póry napařením – nahřejte si ručník a přiložte ho na několik minut na obličej. Pastu naneste na pokožku obličeje, zaměřte se hlavně na oblast čela, brady a nosu. Vynechejte oči a ústa. Lehněte se, dejte se do pohody, dvacet minut odpočívejte a nechte masku působit. Poté ji smyjte vlažnou vodou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články