Jak vyčistit organismus od léků? Pomůže nenáročná rostlina, kterou vypěstujete i doma v obýváku

Jak vyčistit organismus od léků? Pomůže nenáročná rostlina, kterou vypěstujete i doma v obýváku
Zdroj: Freepik.com

Očistit tělo i mysl můžete řadou způsobů a existuje spousta více či méně zaručených postupů, po kterých tělo zbavíte toxinů a vrátíte je do přirozeného stavu. Mezi spolehlivé detoxikační programy se řadí ty založené na rostlině aloe vera.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 13. 11. 2020 10:59

Detoxikace je výraz skloňovaný v mnoha pádech a její kvalitu změříme jen těžko. Jisté ale je, že po prodělané léčebné kúře, zvýšeném stresu anebo při nástupu nové sezóny se budete cítit lépe, jestliže si očistu dopřejete.

Účinky aloe vera znali už staří Egypťané, kteří tuto rostlinu nazývali Krev Bohů. Egyptské královny její účinky využívaly ke zkrášlení pleti, za což si bylina vysloužila také název Rostlina nesmrtelnosti.

Pečujte o sebe

Aloe vera pomáhá při potížích s trávením a podrážděném žaludku, což může způsobit právě užívání medikamentů. Navíc ale ulevuje i od pálení žáhy a pocitů plnosti. Dámy ocení schopnost aloe podporovat hubnutí. Dále také čistí ledviny a střeva, podporuje imunitu a dodává sílu žít mnohem aktivněji. Tedy vše, co v současné složité době tolik potřebujeme.

Navíc aloe obsahuje celou řadu aminokyselin, působí proti zánětům, posiluje vlasy, působí protialergicky a protizánětlivě. Tento způsob regenerace je navíc vhodný i pro vegetariány, vegany a celiaky.

Vybírejte správně

Bohužel však není aloe jako aloe. Můžete si přípravky vyrobit sami doma anebo se svěřit do rukou odborného studia. Záleží jen na vás. Avšak kvalitní studia, pečující o tělo, nabízejí různé regenerační programy, jenž používají přípravky s aloe vera renomovaných značek obsahující látku v té nejčistší a nejúčinnější formě.

Její účinky je možné pocítit okamžitě a využít ve formě výživových nápojů, zklidňující pleťové vody či kosmetických přípravků. I proto se využívají ke kosmetickým ošetřením u nejmodernějších metod, jako je například ultrazvuk, IPL světlo, laser a jiné.

9 dní regenerace

Už za 9 dní kúry s aloe vera lze pocítit velkou proměnu. Program dokáže organismus pročistit, ale zároveň vyživí buňky, dodá energii, ubere kila i objem, zrychlí metabolismus a postará se o úbytek vnitřního tuku. Navíc pomůže nastartovat lepší stravovací návyky a pohybové cvičení.

První dva dny kúry jsou přitom nejdůležitější: užívají se jen produkty ze soupravy pro detox, tedy vyčištění, ovšem nechybí ani seznam ovoce a zeleniny. V této době se hodně pije voda a čaj z aloe, jenž neobsahuje tein, kofein, umělá barviva ani ochucovadla. Třetí až devátý den je povolené konzumovat neomezeně ovoce a zeleninu a hlavní jídlo do 600 kcal.

Domácí očistná kúra

Účinnou detoxikační kúru si můžete ale dopřát i doma z vlastnoručně vypěstované rostlinky aloe vera. Stačí, když odkrojíte jeden list, rozpůlíte ho a vydlabete želatinovou dužninu. Hmotu smícháte se stejným množstvím medu. Nejlepší je čerstvý list a na denní dávku vám stačí pouze jeden menší. Můžete si gel připravit i do zásoby, v chladničce jej ale neskladujte déle než tři dny.

Účinky očistného gelu ještě zesílíte přidáním nastrouhaného zázvoru nebo citronové šťávy a užíváním jej každé ráno nalačno.

Během každé detoxikace je třeba zvýšit množství přijímaných tekutin, ideálně čisté pramenité vody s citronovou šťávou nebo čajů z kopřivy, ostropestřce mariánského, kořene pampelišky, břízy či obyčejného zeleného čaje.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články