Jak správně pečovat o nehty v zimě: Zamezte lámání a třepení snadno a rychle

Jak správně pečovat o nehty v zimě: Zamezte lámání a třepení snadno a rychle
Zdroj: Unsplash
Citronové máslo na nehtovou kůžičku, 145 Kč.Posilující olejíček na nehty a nehtovou kůžičku, 99 Kčtyčinka na odstranění kutikuly, 191 Kč.Bezacetonová odlakovač s provitamínem B5, glycerinem, panthenolem a parfémem, 56 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Krásné a zdravé nehty jsou asi snem každé z nás, ale mrazivé počasí jim rozhodně nesvědčí. Na místě je proto věnovat rukám, a tedy i nehtům v tomto období zvláštní péči. Vždyť ruce jsou naší vizitkou, a neměly bychom je proto zanedbávat.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 03. 12. 2020 12:00

Kromě hezkých vlasů, postavy, oblečení a vůně si na nás lidé všímají i toho, jak máme upravené ruce. A  proto i pěkné a neolámané nehty, bez záděr a s upravenou kůžičkou jsou nezbytné pro elegantní vzhled. Péče o ně je tak stejně důležitá, jako používání krému na obličej nebo depilace nohou.

Jak na správné odlakování

Lakujete si nehty? Tak pamatujte na to, že jestliže nechcete, aby byly oslabené a lámavé, musíte jim čas od času dopřát oddech. Nejprve nehty pečlivě odlakujte bezacetonovým přípravkem.

Po odlakování ruce dobře umyjte, nehty důkladně vyčistěte a řádně vysušte. Pro další péči je 100% suchost nezbytná, jinak si je pilováním poškodíte. Nehty upravujte od kraje do středu směrem k lůžku a používejte výhradně papírový pilník, kovový nehty ničí.

Péče o nehtovou kůžičku

Při domácí manikúře na nehtovou kůžičku často zapomínáme, přitom plní důležitou ochranou funkci. Myslete na to, že se nikdy nesmí stříhat, pouze jemně ošetřit. Postup je jednoduchý: Začněte změkčovačem po dobu deseti minut, a pak ji teprve můžete zatlačit směrem k lůžku tyčinkou z pomerančového dřívka, určenou k ošetření kůže. Závěrem kůžičku i celé lůžko potřete výživným kokosovým nebo mandlovým olejem. Nakonec procedury si můžete dopřát hřejivý parafínový zábal, který ruce i nehty dokonale prokrví a hydratuje.

Kvalitní výživa pro nehty

Základními prvky, které potřebujete ke krásným nehtům, jsou selen a zinek. Látky je tak vhodné v těle doplňovat. S tím mohou pomoci, na tyto látky bohaté potraviny, jakou jsou například dýňová semínka, para ořechy, tuňák, fazole, mořské řasy či pšeničné klíčky. Výhodou je, že jde o potraviny, které můžete snadno po troškách přijímat během dne.

Pravidelná péče o ruce

Zároveň s nehty pečujte také o své ruce. Spolu se zimním obdobím přichází chlad a mrazivý vítr, a to ruce nejvíce trpí. Neošetřená pokožka se velmi rychle vysuší a ruce tak rychleji zestárnou. Ujistěte se, že používáte šetrné prostředky na mytí rukou, například hydratační mýdla s vysokým obsahem aloe vera. Určitě alespoň jednou měsíčně si ruce ošetřete jemným peelingem s přírodními složkami. Odstraní se tak odumřelé buňky a pokožka lépe přijme a vstřebá hydratační krémy a výživu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články