Už žádá opuchlá víčka: Většinou stačí jen to, co najdete doma ve spíži

Už žádá opuchlá víčka: Většinou stačí jen to, co najdete doma ve spíži
Zdroj: Freepik.com
BIO Revitalizující oční krém, 405 Kč.Přírodní oční krém anti-aging se zlatými částicemi, 365 Kč.Přírodní oční krém s extraktem ze zelené kávy, 459 Kč.
Jemný krém pro oční okolí, 328 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Oči jsou cesta do naší duše a podle toho, jakým pohledem se na svět díváme, vnímá nás i naše okolí. Z toho je patrné, že opuchlá víčka a velké nevzhledné kruhy pod očima nám moc dobrou službu neprokazují. Jak se jich nejlépe a nejrychleji zbavíme?

Jana Šulcová
Jana Šulcová 24. 11. 2020 12:00

Otoky víček i tmavé kruhy mohou signalizovat vážná onemocnění, ale častěji bývají důsledkem přepracování, únavy, dlouhého sledování monitoru anebo prohýřené noci. Pojďme společně navrátit svým unaveným očím krásný vzhled a jiskru.

Hledejte příčiny

I když jsou kruhy pod očima ve většině případů výsledkem nedostatečného spánku či špatné životosprávy, mohou naznačovat i špatné fungování ledvin anebo zvýšený cholesterol. Začněte tím, že si dopřejete vydatný spánek a budete výrazně méně solit.

Když se u vás zničehonic objeví opuchlá víčka, může se jednat o alergickou reakci anebo onemocnění štítné žlázy či srdce. Jestliže nepomůžou obklady ani kapky, je na čase navštívit lékaře.

První pomoc

Nejrychlejší a velmi spolehlivou kúrou, kterou byste měla svým unaveným očím dopřát každý den, je studená koupel. Hned po probuzení si obličej a hlavně oči důkladně omyjte ledovou vodou.  Osvěží vás to, probere a hlavně odstraní otoky vzniklé spánkem.

Okurkový obklad

Jestliže lehké noční otoky po umytí nezmizely, zkuste si na oči položit po kolečku čerstvě uříznuté a dobře vychlazené okurky. Úplně by mělo stačit 15 minut a oči se zklidní.

Ledové obklady

Skvěle poslouží také lžíce, které máte pro tento účel mít neustále uložené v mrazničce. Pokud by vám dotek ledového kovu nebyl příjemný, zabalte lžíci nejprve do papírového ubrousku a teprve potom přiložte na oči.

Terapie čajem

Určitě jste o tom už slyšela – tmavé kruhy pod očima a otoky spolehlivě odstraníte přiložením studených sáčků čaje. Nepoužívejte ale ty, ze kterých jste si vařila čaj, jen zalijte dva sáčky menším množstvím vody, aby navlhly, zchlaďte je například v mrazničce a položte na oči. Ideální je používat čaje s obsahem kofeinu – zelený nebo heřmánkový.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články