Rudá je univerzální a růžová nevinnost sama: Jak si správně vybrat rtěnku, až odložíme roušky

Rudá je univerzální a růžová nevinnost sama: Jak si správně vybrat rtěnku, až odložíme roušky
Zdroj: Freepik.com
Odolná dvoufázová barva na rty a lesk 16H Lip Colour, 199 Kč.Hydratační rtěnka Rouge Volupté Shine Oil-In-Stick, 685 Kč.Butter Lipstick, 139 Kč.Hydratační rtěnka Magnetique Lipstick Dermacol, 149 Kč.+ 2 fotky+ 3 fotky

Rtěnky používáme jako součást denního i večerního líčení, ale naše rty i hydratují a chrání před povětrnostními vlivy. Takže používat rtěnku není žádná rozmarnost, ale rozumné chování. A navíc nám to s ní prostě víc sluší.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 26. 11. 2020 12:00

Také už se nemůžete dočkat, až konečně sundáte roušku a budete se moct zase nalíčit a vypadat k světu? Nepostradatelnou součástí naší kosmetické výbavy je rtěnka. Barvy, stejně jako všechno ostatní v módním průmyslu, podléhají trendům. Jenomže my si zpravidla jeden odstín oblíbíme víc a na něj nedáme dopustit. Podívejme se, které barvy bychom měly nosit.

Univerzální červená

Odstínů červené je spousta, a to od těch, které se blíží spíš k oranžové a mají tóny do cihlové, přes opravdovou rudou až po nahnědlé. U červené barvy bychom ale měly být opatrné, pokud nemáme krásně bělostné zuby. Protože tahle barva vytváří dojem žlutého chrupu, a to nikdo z nás nechce.

Pokud vybíráte barvu rtěnky podle svého barevného typu, máme pro vás skvělou zprávu – červená sluší všem a hodí se také ke každému stylu oblečení. S červenou tedy nikdy nesáhnete vedle a rozhodně by ve vaší výbavě neměla chybět. A navíc máte jistotu, že nikdy nevyjde z módy.

Nenápadná nude

Neviditelné, „nude“ nebo přirozené rtěnky mají jediný cíl – zvýraznit přirozenou barvu rtů a jenom nenápadně korigovat jejich nedostatky. Vždy by ale měla na nositelce vypadat přirozeně a měla by budit dojem, že daná žena snad ani není nalíčená. Proto je tak důležité vybrat si správnou barvu podle typu pleti i barvy rtů. Podívejte se dobře do zrcadla, je vaše přirozená barva spíš do růžova, hněda, červena nebo snad fialova? Podle toho volte nejlepší odstín. Můžete volbu také konzultovat s kosmetičkou, kamarádkou nebo obsluhou v drogerii. Chce to zkoušet a zkoušet. Jednou to trefíte.

Půvabná růžová

Pamatujte, že růžová, hlavně starorůžová, bude působit vždy tak trochu naivně a romanticky. Určitě sluší mladým slečnám, ale pro dámy středního věku se tolik nehodí. Výrazné odstíny cukrové růžové vyžadují odvahu a nesluší každému. Růžová, která se přibližuje k fialové, zase působí chladně, až ledově.

Extrémy pro odvážné

Zvláštní kapitolu si žádají rtěnky barevné, jako jsou například černé, temně hnědé, fialové, zelené či modré. Za normálních okolností jsou tyhle barvy tabu, ale i ony najdou své uplatnění. Používají se například pro extravagantní líčení či jako pomůcka make-up artistů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články