Parfém jako dárek: Nejlepší vůně roku 2020 do mrazivého počasí

Parfém jako dárek: Nejlepší vůně roku 2020 do mrazivého počasí
Zdroj: Freepik.com
Parfémová voda Boucheron, 1040 Kč / 1000 mlParfémová voda Obsession, 418 Kč / 30 mlEDP Bitter Cacao & Vanilla, 790 Kč / 50 mlParfémová voda Boss Alive, 1279 Kč / 80 ml+ 2 fotky+ 3 fotky

Nevlídné a sychravé počasí, jaké v těchto dnech panuje, v nás vyvolává touhu po teple domova, huňaté dece a plápolajícím krbu. Proto nás také víc přitahují parfémy, ve kterých se snoubí vůně koření, zimního ovoce a dřevin. Tedy vše, co v nás evokuje hřejivou domácí pohodu.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 01. 12. 2020 12:00

Zima ještě ani pořádně nezačala a už nás nebaví. Ne, že bychom se netěšily na sněhové závěje a procházky bílým lesem. Ale to, co v posledních letech městská zima předvádí, má do ladovské poetiky hodně daleko. A tak si očekávání jiskřící nádhery můžeme zpříjemnit třeba parfémem. Nemusíte si ho, dámy, kupovat samy, zkuste si napsat Ježíškovi, třeba bude za váš tip vděčný.

Dopřejte si dvě vůně

Podle čeho se ale orientovat? Jak vybrat parfém, který by se hodil k nízkým teplotám? V létě je to snadné, sáhneme po lehké osvěžující citrusové nebo květinové vůni. Jenomže jakmile přejde teplé počasí, tyto parfémy nám přijdou nevýrazné a nic neříkající.

Pro chladné dny jsou určené silnější a těžší vůně, které jsou naopak pro horké počasí zapovězené, protože mohou vyvolat až bolesti hlavy. Mít dva parfémy pro různá roční období tedy není marnivost, ale rozumný počin.

Koření a dřevo

Zimní vůně by měla být natolik silná, aby přebila nepohodu a mráz. Proto se určitě nemusíte bát výrazných a těžkých vůní, ve kterých rozeznáme typické vánoční přísady, jako je například vanilka, čokoláda, jablka, hrušky, skořice, hřebíček, ale také exotické přísady jako ambra a pačuli. Dále pak vůně dřevin, kupříkladu borovice anebo oblíbené je i santalové dřevo. Shrnuto, kořeněné a dřevité vůně jsou pro toto období jako stvořené.

Na parfému nešetřete

Nemáme na mysli cenu, ale množství. I když je fakt, že laciné parfémy vám ani v zimě dobrou službu neudělají. Pro chladné dny nejsou moc vhodné lehké toaletní vody, ty se opět využijí v létě. Nyní vybírejte radši parfémové vody, ideálně ale parfém, a sice nejlepší je na olejové bázi. Parfém nanášejte nejenom na oblast za ušima anebo do žlábku dekoltu, ale klidně i na zápěstí, předloktí a třeba i do vlasů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články