Na zimu vyzrajte stylově: V kabátu z umělé kožešiny budete šik

Na zimu vyzrajte stylově: V kabátu z umělé kožešiny budete šik
Zdroj: Freepik.com
Černý zimní vzorovaný kabát z umělého kožíšku, 7250 Kč.Krátký kabát z červené umělé kožešiny, 899 Kč.Kabát v lososové barvě, 2060 Kč.Hebký khaki zimní kabát, 2490 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Venkovní teploty už se pohybují kolem nuly a zima je nepříjemně lezavá. Jediné, co si přejeme, je zahřát se. A ještě lépe, aby nám to také pěkně slušelo. Zapomeňte na nafoukané péřové a vatové bundy a pořiďte si kožíšek. Lehce extravagantní, přesto slušivý, a hlavně krásně teploučký.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 25. 11. 2020 12:00

Kabáty a bundičky z umělé kožešiny jsou opravdu tou nejlepší volbou. Někdy jsou od pravé kožešiny k nerozeznání, jindy naopak svojí výstřední barevností syntetický původ hrdě přiznávají.

Není kožich jako kožíšek

Drahé kožešiny byly odjakživa výsadou lepší společnosti a každá vznešená dáma i pán nějaký ten kožich vlastnil. Avšak několik posledních roků se ochránci zvířat tvrdě postavili proti kožešinovým farmám a dosáhli toho, že krásná zvířata chovaná pouze pro kožešinu dostala svobodu a ke slovu se konečně dostaly umělé materiály.

Imitace zvířecí srsti dokáže opravdu k nerozeznání vypadat jako například polární liška či persián. Jindy se ale předvádí v těch nejdivočejších barvách a délce chlupu. Vypadá to možná lacině, ale účel plní. Módní kožíšky totiž nesmí být nudné.

Jenom samé výhody

Kromě už zmiňované ochrany zvířat jsou umělé kožešiny výhodné i v mnoha dalších ohledech. Tím prvním, který vás jistě zaujme, je cena. Za plyšák dáte zlomek toho, kolik byste museli vysázet za pravého norka.

Nezanedbatelná je také hmotnost takového kabátku. Při celodenním nošení těžkého kožichu majitele večer bolela ramena i hlava. Moderní kabáty jsou tak lehounké, že je na sobě skoro nezaznamenáte. A posledním benefitem je údržba. Váš umělý kožíšek dají do pucu v každé čistírně. Kdežto s kožichem byste museli ke kožešníkovi, a to ještě kdoví jestli by se mu údržba opravdu podařila.

Jak je nosit

Pamatujte si – každá kožešina, ať už umělá, nebo pravá, vám vždy opticky přidá nějaké ty kilogramy. Proto vybírejte střih, který bude slušet právě vaší postavě.

Malé a drobné postavy nejlépe využijí krátké bundičky a volné kabátky, a to v délce do pasu nebo maximálně těsně pod zadeček. Jestliže vás trápí širší boky a stehna, ukryjete je v delším rovném střihu dosahujícím zhruba po kolena. Chcete-li zdůraznit své křivky, dopřejte si vypasovaný nebo v pase přestřižený kožíšek. Vysoké a štíhlé dámy si můžou dopřát robustní kožich, a to dlouhý klidně až na paty.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články