Jen žádnou šedou: Červená barva rozsvítí podzim a zlepší náladu

Jen žádnou šedou: Červená barva rozsvítí podzim a zlepší náladu
Zdroj: Pixabay.com
Prošívaná bunda s kapucí, 6109 Kč.Pletený kardigan, 999 Kč.Šaty z teplákoviny s 3/4 rukávem, 699 Kč.Plizovaná sukně, 949 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Červená, barva lásky a vášně, plným právem patří mezi módní stálice. Nemusíte mít hned celý outfit, často stačí jen jeden vhodně zvolený doplněk, abyste zazářila. Nošení červené však vyžaduje jistou míru sebevědomí. Máte ji v sobě také?

Jana Šulcová
Jana Šulcová 23. 11. 2020 12:00

V červené barvě je ukrytá všechna energie slunce, ohně a právě uplynulého léta. Tak kdy jindy bychom se jí měly obklopit než dnes. Při pohledu z okna, když vidíme jen ocelově šedé nebe a hnědou zem, kolem nás samé tíživé zprávy, jako sůl potřebujeme nějakou vzpruhu. A tou může být právě veselá a zářivá barva oblečení.

Kdy červenou obléct

Jednoduchá rada – kdykoli. Ale vážně, přece jen jsou určitá pravidla kdy a kam je tahle barva vhodná, žádoucí a kdy naopak bychom ji měly nechat doma. Například, když jste ve smutku anebo jdete na pohřeb známému, je červená barva vysloveně zapovězená. Měly byste být opatrné s výběrem také v případě, že se chystáte na pracovní pohovor. Výrazně červená halenka by mohla působit agresivně. Nechte si ji, až půjdete první den do nové práce, to si vás kolegové určitě zapamatují.

Vysloveně žádoucí je tahle barva na večírky. Jestli chcete být středem pozornosti, nemůžete si vybrat lépe.

Smyslné oblečení

Říká se, že žena v červených šatech je smyslná a sexy, že působí atraktivně. My samotné, pokud na to sebereme odvahu, se budeme v červené cítit silnější a získáme pocit, že všechno hravě zvládneme. Takovou sílu má energie prýštící z červené barvy.

Nezbytné botičky

Vzpomínáte, jak jste jako malá holčička toužila mít červené střevíčky. Tak proč na to teď zapomínat. Červené botky by měly být součástí výbavy každé zralé ženy, ne jenom slečny či dívky. V červených lodičkách na podpatku se budete cítit jako hvězda. To vám garantujeme.

Nepostradatelná kabelka

Další nepostradatelnou součástí šatníku je půvabná červená kabelka. Budete překvapené, k čemu se hodí. Ladí samozřejmě s černým kostýmkem, ale například i k džínovému oblečení, tomu dodá hravost. Červená kabelka a šedé šaty? Už jste vyzkoušela tuhle famózní kombinaci? A co třeba se trošku odvázat a spárovat červenou se zelenou.

O něco skromnější, avšak stále nápadný je červený pásek nebo šátek. S nimi pokaždé rychle oživíte i velmi fádní šaty. Vyzkoušejte a uvidíte.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články