Buďte sexy i v oversized svetru: Správně ho nosit není věda

Buďte sexy i v oversized svetru: Správně ho nosit není věda
Zdroj: Freepik.com
Puntíkovaný volný svetr s výstřihem ke krku, 949 Kč.Oversized svetr s rolákem, 899 Kč.Pletený svetr s norským vzorem, 399 Kč.Oversized svetr Carmen, 479 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Pohodlná móda a elegance, tyhle dva styly se spolu moc dobře nepárují. A přesto to jde. Koho by to napadlo, že i ve velkém huňatém svetru vám to může slušet. Chce to jenom pár triků okoukaných od módních influencerek.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 18. 11. 2020 12:00

Oversized svetry jsou jedním z nejvděčnějších kousků šatníku a rozhodně byste několik kvalitních měly vlastnit. Nejenom, že skvěle vypadají, když se je naučíte správně nosit, ale jsou navíc neskutečně pohodlné a překvapivě snadno se kombinují s dalšími kousky oblečení.

Svetr nebo šaty

Hodně dlouhý svetr můžete bez obav nosit také jako šaty. V chladných měsících bude vypadat skvěle se silnými punčochami anebo slim džínami. Můžete k němu vzít sportovní tenisky anebo extravagantní vysoké kozačky nad kolena. Jestliže by se vám chtělo zvýraznit siluetu, přepásejte svetr páskem, volně splývající ale spolehlivě skryje nějaké to přebytečné kilo.

A zase to vrstvení

Oversized svetry jsou jako stvořené pro oblíbené vrstvení. Vezměte si čistě bílou košili a přes ni přetáhněte huňatý svetr. Totéž můžete udělat i s tenkým rolákem, jehož límec necháte vykukovat z výstřihu svetru. Zajímavě vypadá vrchní svetr s tříčtvrtečním rukávem, z nějž vykukují manžety košile. Pokud máte širší boky, nedoporučujeme ale, aby vám zpod spodního lemu čouhaly cípy košile. Zbytečně upoutáte pozornost na partii, kterou radši schováváte.

K sukni a šatům

Možná vám to přijde jako zcestná kombinace, ale opak je pravdou. Tyto outfity vypadají uvolněně a jsou pohodlné. Jen je třeba dbát na kombinaci materiálů, textury a střihu. K huňatému a nápadnému svetru rozhodně nikdy neoblékejte vzorovaný a objemný spodní díl. Naopak úzký střih, jednobarevná a kvalitní látka jsou sázkou na jistotu.

Hlídejte si siluetu

Šťastné jsou ženy s drobnou postavou, které na sebe mohou obléknout prakticky všechno a pokaždé budou vypadat perfektně. My ostatní bychom měly přemýšlet o tom, jaký střih a materiál je pro nás lichotivý. Pokud máte například plnější ňadra, dbejte na to, aby vás svetr příliš neobepínal. A jestliže vás trápí malá výška, nevybírejte si svetry moc dlouhé. S plným pasem nechte svetr volně splývat a rozhodně zapomeňte na pásek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články