Nebezpečné podprsenky, které škodí svým nositelkám. Tyhle nenoste!

podprsenky, spodní prádlo
Zdroj: Fteepik.com

Vlastně to ani nejsou tak úplně špatné podprsenky, jenom jsou špatně vybrané anebo už mají lepší časy za sebou. Ať tak, nebo tak, podprsenka, která vám je malá, velká nebo nevhodná pro konkrétní příležitost vám udělá medvědí službu.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 20. 10. 2020 10:00

Také je vám nepříjemný pohled na kolegyni, které se derou ňadra z dekoltu a odpuzuje vás zapínání viditelné v hlubokém výstřihu sahajícím až mezi lopatky? Tak si schválně sáhněte do svědomí, jestli je vaše podprsenka opravdu vždycky na správném místě a ve správné velkosti.

O padnoucí podprsence ani nevíte, že ji máte na sobě. Ta špatná na svoji přítomnost upozorní při každém pohybu. "Podprdu" většina z nás nosí od dívčích let, té první jsme se nemohly dočkat, teď už ji bereme jako nezbytnou součást šatníku. O to hůř, že většina z nás si neumí správně vybrat.

Změřte se dobře

Tím úplně prvním, o co byste se měly zajímat, je obvod hrudníku a hned potom obvod přes prsa, respektive dobře zkombinované obě tyto velikosti. Velikost košíčků se značí číslicemi a obvod hrudníku písmeny. Špatně zvolený spodní obvod má za příčinu fakt, že se vám zadní zapínání nezadržitelně sune směrem vzhůru, mezi lopatky a naopak prsa padají směrem dolů. Odhadnout správný poměr velikostí nejde jinak než trpělivým zkoušením.

Velikost je třeba časem přehodnotit

Nic netrvá věčně a o prsou to platí dvojnásobně. Všimly jste si dámy, jak vám vyrostou před menstruací? A co teprve jak s nimi zacvičí těhotenství a kojení, o věku a gravitaci nemluvě. Jinak řečeno, s jednou velikostí si sotva vystačíte po celý život.

Anebo si myslíte, že vaše prsa budou v malých a těsných košíčcích vypadat větší a bujnější? Docílíte jenom toho, že se vám hrana košíčku zařízne v půlce a rázem máte ze dvou čtyři. Pod svetříkem nebo těsnou halenkou nic moc pěkného na pohled. Jedině tvar a správná velikost košíčku dokážou vymodelovat estetické poprsí.

Trochu soudnosti

Ne každá z nás má ideální postavu a věkem se to většinou nezlepší. Nepříjemným místem, kde se usazuje podkožní tuk, je mimo jiné oblast hrudníku. Proto, když jste si vědomá toho, že jste přibrala, zkontrolujte si, jak vypadají vaše záda v podprsence. Většinou se vám obvod nepěkně zařízne, pod zapínáním vyleze faldík a vy vypadáte jako reklama na pneumatiky.

A přitom jde vypadat pěkně a souměrně i s několika kily navíc. Jen je na čase sáhnout po podprsence s větším obvodem a pro jistotu ještě zkontrolovat, jak sedí ramínka a kostice. Ty se také rády zařezávají.

Průhledná ramínka nejsou neviditelná

Velmi, velmi nevkusná jsou lesklá průhledná ramínka, která rozhodně nejde přehlédnout. To už radši přiznejte barvu, respektive krajku. Jestli se vám nechce vytasit ramínka, vyzkoušejte dobře padnoucí podprsenku bez ramínek, nebo s jinak rafinovaně vedenými popruhy, jež košíčky také podrží.

Než sepraná, radši žádná

A jako úplně poslední prohřešek vůči prádlu jmenujme obnošenou sepranou a potrhanou podprsenku. Nehřešte na to, že není vidět, většinou jí kousek stejně někde vykoukne a vy máte z ostudy kabát. Navíc „jetá“ podprsenka už stejně nedrží tvar a časem z ní vylezou i kostice a věřte, že není nic nepříjemnějšího, než kostice zabodnutá do měkké tkáně prsu.

Praní vašeho prádla je docela věda a špatným postupem mu hodně uškodíte. Pro jemné prádlo používejte speciální prostředky a vkládejte ho do pracích sáčků. Co podprsenky vysloveně nemají rády, to je aviváž, jež má vliv na elasticitu materiálu i barvu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články