Nejvyšší čas vyšlápnout si v kozačkách: Letos frčí jezdecké holínky a mušketýrky

Nejvyšší čas vyšlápnout si v kozačkách: Letos frčí jezdecké holínky a mušketýrky
Zdroj: Freepik.com
Černé dámské prošívané kozačky Latonya, 399 Kč.Kozačky v prošívaném vzhledu, 999 Kč.Vysoké kozačky na podpatku, 599 Kč.Dámská vycházková obuv, 899 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Vysoké kozačky dosahující až ke kolenům, anebo dokonce vysoko nad ně se už několik sezón drží na vrcholu popularity, a jak to vypadá, jen tak svoji pozici neopustí. Jsou slušivé ke krátké sukni, džínům i oversized svetru.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 27. 11. 2020 12:00

Vysoké a těsně obepínající kozačky mají schopnost úžasně prodloužit nohu. Jaký div, že si je tolik oblíbily modelky a celebrity vůbec. Sluší i ženám s menší výškou. Těm ale doporučujeme vybírat radši modely volnější s nízkým podpatkem, které nohu krásně dotvarují.

Černá stále vede

Co se barevné škály týká, tak i přes občasné výstřelky je stále na špici černá. Potom dlouho nic a pak až přichází hnědá. Boty červené, bílé, se zvířecím vzhledem nebo kombinované jsou spíš ojedinělými raritami v nabídce pro náročné zákaznice.

Kapsu vám neutrhnou

I když jsou na trhu v nabídce světových značek modely za desítky tisíc, celkem slušné kozačky seženete už do tisícovky. Jen nepočítejte s tím, že budou opravdu kožené. Také vás asi nebudou doprovázet déle než jednu sezónu. Alespoň si napřesrok budete moct bez výčitek svědomí pořídit nový aktuální trend.

Větší velikosti

Bohužel většinu vysokých kozaček dopnou jen dámy se štíhlýma nohama. Jestliže máte silnější lýtka, zkuste se poohlédnout po XL velikosti. Někteří výrobci už pochopili, že máme nejenom rozdílné velikosti chodidel, ale ji další míry se liší.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články