Neutrácejte tisíce za kosmetiku: Stačí dodržovat jednoduchá pravidla

Neutrácejte tisíce za kosmetiku: Stačí dodržovat jednoduchá pravidla
Zdroj: Freepik.com
Spousta make-upů dnes již SPF faktor obsahuje, Bioderma je navíc i pro citlivou pleť.I dlouhotrvající make-upy luxusních značek v sobě mají složky opalovacích krémů.Hydratace je alfou i omegou zdravé pleti.Balzám na rty podtrhne čistou pleť a dodá jí ještě zdravější efekt.+ 3 fotky+ 4 fotky

Vypadat dobře neznamená utrácet tisíce za kosmetické produkty nebo trávit hodiny na kosmetice. Jde spíše o vybrání si vhodných produktů a dodržování pár jednoduchých, ale osvědčených tipů. Jaké kosmetické vychytávky by měla znát každá žena?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 12. 01. 2021 09:00

Místo drahých kosmetických prostředků či návštěv kosmetických salonů leckdy stačí pár jednoduchých triků, které povedou k dokonalému efektu i bez nutnosti vybrat peněženku do posledního haléře...

Opalovací krém funguje proti stárnutí pleti

Zkrátka, noste opalovací krém bez ohledu na roční období nebo zda jste venku či uvnitř. Kromě ochrany pokožky před škodlivými slunečními paprsky UVA a UVB je to totiž také nejlepší nástroj proti stárnutí pleti. Širokospektrální opalovací krém chrání pokožku před vráskami, pigmentací, tmavými skvrnami a také před rakovinou kůže. Mnoho make-upů již v sobě opalovací krémy obsahuje, můžete tak vybírat i podle SPF faktoru. Mimochodem, tento tip světu sdělila Marilyn Monroe. A ta o kráse něco věděla!

Nikdy nepodceňujte hydrataci

Je to jednoduché – pokud chcete, aby pokožka vypadala zdravě, musí být zdravá. Základním prvkem je dodat jí náležitou hydrataci. A to i pokud máte mastnou pleť. Hydratační krémy pokožku chrání, zabraňují hromadění odumřelých buněk, napomáhají pružnosti pokožky a obnovují její přirozenou vitalitu. Hydratujte ráno i večer. Uvidíte, že po pár dnech bude vaše kůže odolnější a pružnější. Hydratační krém pak vybírejte vždy podle svého typu pleti.

Mějte vždy s sebou balzám na rty

Balzám na rty je pravděpodobně tím nejvšestrannějším kosmetickým produktem. A proto je téměř povinnost jej mít neustále u sebe. Od hydratace rtů přes zkrocení neposedných baby vlasů až po zvýraznění tváří. Lehce zbarvené balzámy lze totiž použít i místo tvářenky. Naopak nezbarvený balzám lze použít místo lehkého highlighteru.

Užívejte správné náčiní

K čemu vám bude Chanel tvářenka, oční stíny Dior, Clarins bronzer nebo oční linky Yves Saint Laurent, když nebudete mít vhodné aplikátory. Všechny štětce by měly být s měkkým chlupem, aby krásně roznášely produkt po tváři nebo očních víčkách. Pokud se chystáte investovat do kosmetiky, určitě investujte i do kvalitních nástrojů, u kterých pak ale rozhodně nepodceňujte jejich údržbu. Všechny štětce, pudřenky a beauty blendery je potřeba pravidelně čistit.

Sahejte si na obličej co nejméně

Tento zdánlivě banální trik je právě tím nejúčinnějším. Opravdu se snažte, co to jde, vyhnout se sahání si na obličej. Vaše ruce přicházejí do kontaktu s mnoha bakteriemi a viry, které si pak zanášíme do pleti. Pokud je potřeba si na obličej sahat, vždy si důkladně umyjte ruce antibakteriálním mýdlem. A to platí úplně vždy – ruce si umyjte i předtím, než se jdete líčit nebo odličovat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články