Existují čtyři způsoby, jak oddálit vrásky: Znáte je všechny?

Existují čtyři způsoby, jak oddálit vrásky: Znáte je všechny?
Zdroj: Freepik.com
Vrásky jsou odrazem našeho života. Ty od smíchu jsou důkazem toho, jak veselý život máme.Vrásky na čele jsou často důsledkem špatné životosprávy, mračení nebo stresu.
Pokud vás vrásky trápí, používejte séra s vitaminem C, která pleti vrátí elasticitu.Některé krémy účinně zvyšují produkci kolagenu v pleti, a tím pomáhají bojovat proti známkám stárnutí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vrásky! Celý život se jich snažíme vyvarovat nebo zbavit. Jedná se o ale přirozený projev stárnutí. Věřte nebo ne, vrásky odrážejí náš život a často prozradí naši povahu, životní styl či vystavení stresu. Můžete je ale oddálit. Poradíme vám jak.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 26. 01. 2021 12:00

Elasticitu kůže (a tedy stav pokožky) ovlivňuje množství faktorů. Dlouhodobě nám velmi škodí kouření, stres, přemíra opalování, nezdravá strava, velké množství alkoholu a kofeinu, špatný pitný režim, málo spánku, drastické diety a mnoho dalšího.

Vrásky nejsou ale jen špatné, třeba ty od smíchu jsou důkazem toho, jak pohodový život máme. Jsou vzpomínkou na cenné okamžiky a nejeden nezastavitelný záchvat smíchu. Abychom se vyvarovali a oddálili ty vrásky, které na obličeji nechceme, stačí dodržovat 4 osvědčená pravidla.

Pleť chraňte a obnovujte

Slunce naši kůži velmi poškozuje. Žít ale v naprostém stínů nelze. Vyzbrojte se proto opalovacím krémem, noste klobouky a sluneční brýle, které vás ochrání před UV zářením. Make-up si vybírejte tak, aby v sobě obsahoval faktor SPF. Toto dodržujte nejen v případě, že ležíte na pláži nebo u bazénu. Paprsky na pleť působí, i když pobíháte městem ze schůzky na schůzku. Pleti můžete pomoci používáním séra s vitaminem C.

Žijte zdravě

Pokud je to možné, žijte zdravě. Snažte se vyváženě jíst, redukovat příjem cukru, pít dostatek vody, omezit alkohol, nekouřit a vyhýbat se stresu. Důležitý je také kvalitní spánek. Vaše pokožka pak bude těžit z toho, co dáváte svému tělu. Pak se ale občas odměňte skleničkou vína nebo kouskem čokolády.

Vybírejte si kosmetiku podle aktuálního stavu pokožky

Náš život dokáže být občas hektický. Vše se pak projevuje na pleti, která se nám svými projevy snaží vždy něco naznačit. Nemáte zatím žádné vrásky? Výborně! Vybrat si můžete téměř cokoli. Trápí vás s přibývajícím věkem suchá pokožka? Vyzkoušejte kyselinu hyaluronovou, která pleť krásně hydratuje. Cítíte ztrátu elasticity kůže? Hledejte produkty s retinoidy a vitaminem C, jsou to skvělí společníci pro boj s vráskami.

Omezte své zlozvyky

Pro omezení vrásek je nejlepší spánek na zádech. Naopak jste-li zvyklí si vkládat obličej do rukou, zbytečně si pleť mačkáte. Také si nesahejte zbytečně na obličej. A jestli přece jenom musíte, mějte dokonale čisté ruce. Zbytečně se nemračte, pokud neustále krčíte čelo, je možná už na čase opravdu navštívit očního lékaře a nechat si předepsat brýle.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články